Hoe Kundalini Yoga je jonger, mooier en bewuster maakt

Hoe Kundalini Yoga je jonger, mooier en bewuster maakt
"The Human Body is the instrument of divine experience. It is the highest gift of God." ~Yogi Bhajan
Je lichaam is het allerbelangrijkste wat je hebt. Laatst had ik iets te fanatiek fitness gedaan en mezelf een beetje geblesseerd. Hierdoor was ik wat stijf was en kon ik niet zo goed bewegen. Nou, dat merkte ik direct in mijn humeur. Je realiseert je pas hoe geweldig je gezondheid en fysieke gestel is als je het mist. Als ik iemand begeleid, hoor ik vaak: mijn lichaam werkt niet mee. En misschien heb jij dit zelf ook wel eens gezegd. Hiermee zeg je eigenlijk dat je gescheiden bent van je lichaam. Alsof jij en je lichaam niet één zijn. Door yoga en meditatie te beoefenen, kom je weer in contact met de totaliteit van je zijn. En daar hoort je lichaam bij. Sterker nog: je hebt je lichaam nodig om te kunnen groeien in je leven.

Je fysieke lichaam helpt jou op weg

In de oudheid werd het fysieke lichaam gezien als de tempel van God. Hoe beter je de tempel onderhoudt hoe liever je Spirit, je creatieve energie, in je wilt wonen. Yoga is ervoor om te zorgen dat je lichaam en geest in optimale conditie zijn voor je hogere bewustzijn. Aan de ene kant is Hatha Yoga ontwikkeld. Deze vorm van yoga is om het lichaam in goede gezondheid te brengen. Aan de andere kant is Kundalini Yoga ontwikkeld. Deze vorm van yoga is om de Kundalini energie naar de hogere chakra’s te brengen. Door de kriya’s, pranayama’s en mantra’s gebruik je de seksuele (Kundalini) energie en zet je deze om voor fysieke verjonging, heling en spirituele ontwikkeling. Hierdoor ga jij je niet alleen lekkerder voelen in je eigen lichaam, maar hierdoor ga je ook je leven meer eenheid en liefde ervaren in je leven.

De effecten van Kundalini Yoga

Het geheim van de krachtige werking van Kundalini Yoga zit hem in deze drie effecten:
  1. Een sterk zenuwstelsel. Een sterk zenuwstelsel helpt je om met meer energie om te kunnen gaan. Kundalini Yoga, en dan met name de zware en langere arm oefeningen, versterken je zenuwstelsel
  2. Een gebalanceerde schildklier (de plek van je vijfde chakra). Deze helpt bij het reguleren van de werking van je andere klieren. Ook reguleert hij je metabolisme en je ‘jeugdigheid en schoonheid’ hormonen.
  3. Het stimuleren van de hypofyse en pijnappelklier. In Kundalini Yoga worden veel oefeningen gedaan die deze belangrijke klieren stimuleren. Zij zorgen voor spirituele groei en ontwikkeling.
"For the expression of a transcendent state of Consciousness a highly developed body, a superior nervous system and brain are the prerequisites demanded by nature to effect the transformation." ~Gopi Krishna

kundalini energie voor spirituele groei door middel van kundalini yogaSpiritueel ontwaken met Kundalini Yoga

Deze krachtige en effectieve vorm van yoga bereidt je voor op hogere niveaus van bewustzijn en een gezond en uitgebalanceerd fysiek, mentaal, emotioneel en seksueel leven. Maar alleen als er sprake is van een gestage en vooral ook consistente beoefening. Om het ten volste te ervaren, is het belangrijk om de zogenaamde vijf Yamas en vijf Niyama’s toe te passen. De vijf Yama’s zijn geweldloosheid, waarachtigheid, niet-stelen, juist gebruik van seksuele energie en niet-grijpen. De vijf Niyama's reinheid, tevredenheid, zelfdiscipline, zelfstudie en overgave. Door deze principes toe te passen in je leven, wordt je levensstijl op alle gebieden afgestemd op deze hogere energie. Inclusief dieet, relaties, werk en dagelijkse gewoonten.
"The kundalini experience does not mean you have gone into a deep breathless trance and are beyond this world....It integrates you more fully with reality and gives you a broader vision and sensitivity so that you can act more efficiently." ~Yogi Bhajan
Wanneer je spiritueel gaat ontwaken, zul je ook merken dat je opeens trek krijgt in ander soort eten, je relaties veranderen en je andere keuzes gaat maken. Allemaal ten goede voor jezelf. Je gaat kiezen voor en door jezelf. Je wordt één met alle delen van jezelf en het Universum. Je leven gaat meer stromen en wordt moeitelozer. Simpel weg doordat jij meer vanuit je ware kern gaat leven. Doordat je zo gaat leven, verandert je fysieke gestelheid mee. Je wordt bijvoorbeeld minder snel ziek en voelt je energieker. Maar daar moet je wel wat voor doen. Yogi Bhajan zei het ook talloze keren: Kundalini Yoga is een yoga van ervaringen. Je bewustzijn accepteert niet woorden alleen, die wilt ervaren.Daarom is veelvuldige beoefening een must voor een blijvende verandering te creëren. Dat kun je doen door dagelijks tijd te maken voor een yoga kriya of een meditatie. Bijvoorbeeld de Kriya Body Adjustments to Elevate the Spirit. Of de meditatie Sarb Gyan Kriya. De combinatie van beiden is helemaal fantastisch. Je vindt er meer balans mee, je ervaart eenheid en heling en je gaat je weer energieker voelen. (In de Kundalini Yoga Club vind je de video’s hiervan). Een andere manier om een blijvende verandering te creeren in je leven is op retraite gaan (Lees hier ook mijn blog "De Belangrijkste reden waarom je op Retraite moet gaan"). Waar je ook voor kiest: zorg dat je regelmatig er actief mee bezig bent. Alleen dan kan je van binnenuit veranderen en je leven meer kleur geven.Heb je vragen of loop je tegen dingen aan tijdens je spirituele groei? Stuur me dan een bericht. Ik help je graag verder!Sat nam, Guru Gian (Jasper Kok)P.S. Wil je lid worden van de Kundalini Yoga Club? Dan kan dat hier. Wil je meer weten over de retraite? Klik dan hier.
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.