Wat is een mantra en wat is het effect?

Het woord mantra is Sanskriet en is opgebouwd uit twee delen: man (denken/geest) en tra (instrument of hulpmiddel). Bij een mantra wordt er gebruik gemaakt van stemgeluid om het bewustzijn te veranderen. Er ontstaat een vibratie die pure energie is. Dit resoneert vervolgens met de wereld om ons heen en het Universum aangezien alles energie is.

Er wordt bij een mantra gebruik gemaakt van klanken, maar ook van gebeden en iedere mantra kent zijn eigen intentie en uitwerking. Je kunt een mantra gebruiken bij je meditatie.

Hoe werkt een mantra?
Door het chanten van een mantra ontstaat er een vibratie, die pure energie is. Aangezien alles energie om ons heen ook energie is, resoneert het dus daarmee. Maar ook onze emoties zijn energie. Door het chanten ontstaan dus ook vibraties die daar invloed op hebben. Mantra’s kunnen invloed hebben op ons lichaam en wat we aantrekken. Bijvoorbeeld voorspoed. Je hoeft de woorden die je zegt niet eens te begrijpen voor het effect ervan. Wel geeft het begrijpen ervan een extra dimensie aan de ervaring.

Kundalini Yoga en mantra’s
In Kundalini Yoga zijn de meeste mantra’s in Gurmukhi, een heilige Indiaase taal. Deze mantra’s bevatten de vibraties van vrede, voorspoed, connectie en nog vele andere positieve uitwerkingen. Ze staan bekend om hun effectiviteit en impact. Zelfs als de betekenis van de woorden niet bekend is bij de yogi. Mantra’s vormen een centraal aspect binnen Kundalini Yoga gegeven zoals Yogi Bhajan. Ze worden bewust gebruikt en zorgen voor een positieve affirmatie.

"Mantras are not small things, mantras have power. They are the mind vibration in relationship to the Cosmos. The science of mantra is based on the knowledge that sound is a form of energy having structure, power, and a definite predictable effect on the chakras and the human psyche."
~ Yogi Bhajan

 

Lees hier meer over mantra's die gebruikt worden in Kundalini Yoga
Reactie plaatsen