arrow_drop_up arrow_drop_down
15 februari 2018 

De belangrijkste reden waarom je op yoga retraite moet gaan

Er is me iets interessants opgevallen na meer dan 10 jaar spirituele en yoga retraites doen en geven. En dat is dat je grootste problemen erna zijn verdwenen en er bij thuiskomst zich allerlei wonderen hebben voorgedaan: probleem met belastingdienst is opgelost, een financiële meevaller, nieuwe klanten, een doorbraak in relatieproblemen. Ik kan het zo gek niet bedenken of ik heb het meegemaakt. Kortom: de problemen in de buitenwereld zijn opgelost na een retraite.

Zo binnen zo buiten

Hoe kan dit? Onze situatie in de buitenwereld is ook hierin weer een reflectie van onze binnenwereld, hoe je denkt en wat je voelt. Tijdens het spirituele proces wanneer je op retraite bent, onderga je een energieshift waardoor je vibratie verandert. Die energieshift vindt plaats doordat je door middel van meditatie door blokkades heen werkt. Blokkades die liggen opgeslagen in jouw systeem en voorkomen dat jij je volle potentieel leeft. Ze zorgen er namelijk voor dat jouw energie, jouw vibratie geblokkeerd is en je dus iets heel anders kan aantrekken dan je wilt.  Als je je vibratie verandert, verandert ook wat je aantrekt en afstoot.

Een voorbeeld dat voor veel vrouwen van toepassing is: de foute man. Je wilt het niet, maar toch gebeurt het elke keer weer. Er zit dus iets wat voorkomt dat jij goede potentiele partners aantrekt. Een retraite geeft je de mogelijkheid om langdurig bij jezelf stil te staan en naar binnen te keren. Te voelen wat jou tegenhoudt, maar vooral ook om het los te laten. Of dit nu is om liefde aan te trekken, financiële overvloed of gezonder te leven.

Groeien is tijd nemen voor jezelf

Wat je struikelblok ook is, het antwoord is hetzelfde: hoe meer je aan jezelf werkt, hoe harder je groeit. Hoe harder je groeit, hoe meer er verandert “zonder” er iets voor te doen. Je hebt problemen letterlijk weg gemediteerd (vaak in combinatie met mantra‘s) en nieuwe mogelijkheden geprojecteerd. Puur en alleen door tijd te nemen om bij jezelf stil te staan.

Daarom zijn spirituele en yoga retraites van onschatbare waarde. Een kans om een dagen achter elkaar zonder het gedoe van alledag jezelf te zijn en zien. Tijd om een shift te maken. En een tastbare shift maken, doe je alleen zo. De tijd ervoor nemen. Een verandering is vaak tijdelijk, maar niet bij een spirituele shift. Dit is permanent. Wanneer je eenmaal bewust bent, is er geen weg meer terug en ga je alleen nog maar meer groeien.

Wil jij ook de tijd nemen voor jezelf en spiritueel groeien?
Of wil jij doorbreken waar je in vast zit?
Regelmatig organiseer ik retraites waarin ik jou begeleid de weg naar jezelf te vinden, verruimen en onderzoeken.

Dit voorjaar geef ik van weer een Kundalini Yoga retraite in het prachtige duindorp Schoorl.
Kijk op https://gurugian.nl/kundalini-yoga-retraite-schoorl/ voor meer informatie en aanmelden.

Wil je weten welke retraite het beste bij je past? Lees dan hier ook mijn waarin ik vijf tips geef over de juiste retraite voor jou kiezen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.50%
Download Nu
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.