Hoe doe je een kriya? Tips en guidelines

Hoe doe je een kriya? Tips en guidelines

Voor het beoefenen van een kriya zijn er een aantal tips en guidelines waar je je aan kunt houden voor optimaal effect. Zorg voordat je start dat je 2 uur voordat je begint licht eet en slechts water drinkt en alle afleidingen weg zijn. Zet bijvoorbeeld je telefoon uit. Maak gebruik van een kussen, dekentje of schapenvel indien nodig en start altijd met driemaal de Adi Mantra Ong Namo Guru Dev Namo (lees hier over mantra's in Kundalini Yoga). 

Als je bezig bent met je kriya let dan goed op wat je lichaam je aangeeft. Doe wat voor jou werkt, maar probeer jezelf wel net iets buiten je eigen grenzen te krijgen. Als je bijvoorbeeld denkt dat je maar 1 minuut kunt, probeer dan 10 seconden langer. Zo verleg je langzaam maar zeker je grenzen en ga je zien tot hoeveel meer je instaat bent dan je denkt. Voor vrouwen is het belangrijk om op te letten dat ze enkele zwaardere poses niet doen tijdens de eerste paar dagen van hun menstruatie. Vraag om advies of vervangende oefeningen als je hier meer over wilt weten bij bijvoorbeeld je leraar.

Nadat je klaar bent met je kriya is het belangrijk om veel water te drinken. Je lichaam gaat namelijk aan het werk om op te schonen en water zorgt ervoor dat de afvalstoffen goed afgevoerd worden.

Wil je meer weten? Stel gerust je vragen aan mij!

[gravityform id="1" title="true" description="true"]
Reactie plaatsen