Hoe Je Geïnspireerd Voor Yoga Blijft Midden In Een Crisis

Hoe Je Geïnspireerd Voor Yoga Blijft Midden In Een Crisis

Gisteren had ik een mooi momentje.

 

Het hele Corona Virus had mij ook een beetje te pakken. Dochter thuis les geven, trainingen die verzet moesten worden, en dan natuurlijk ook nog al het nieuws volgen wat te doen.

 

Gelukkig is mijn yoga-gewoonte erg sterk.

 

Zelfs als ik me niet helemaal “alligned” voel doe ik in ieder geval elke dag iets. Iets van yoga en meditatie in de ochtend en een meditatie in de avond.

 

Iets is absoluut beter dan niets.

 

Het houdt me “bij de les”.

 

Maar “iets” is iets anders dan volledige “alignement”.

 

Gister had ik dan mijn momentje van volledige alignement.

 

Ik stond vroeg op en zette mijn filmpje op met de 2,5 uur durende Sadhana op in de Kundalini Yoga Club app die ik vorig jaar heb opgenomen tijdens de retraite in Barcelona.

[Mocht je al lid zijn van de Kundalini Yoga Club dan vind je de 2,5 uur durende sadhana hier. Kijk hier voor meer informatie Kundalini Yoga Club.]

 

Ik reciteerde online met de groep de Japji mee.

 

Deed een fijne pranayama van 11 minuten.

 

Toen de Kriya for Vitality.

 

10 minuten rusten.

 

En daarna 1 uur lang mantra meditatie mee chanten op de live opgenomen muziek van Casper Veda Sorenson.

 

Mijn Kundalini werd wakker en brandde alle zorgen en negativiteit weg.

 

Ik voelde mijn enorme liefde voor Kundalini Yoga.

 

Mijn hart ging open en gelijk stroomden de ideen binnen.

 

Wat is onze Spirit toch sterk.

 

Dit is wat we nodig hebben in deze tijd.

 

Geinspireerd blijven.

 

In mijn ebook 9 Principes Van Duurzame Dagelijkse Beoefening wijd ik een heel hoofdstuk aan geïnspireerd blijven.

 

Principe 4 in het ebook heet dan ook: Laat je inspireren

 

” Principe 4: Laat je inspireren

 

 

Je bent een serieuze liefdesrelatie begonnen, de liefdesrelatie met je Hogere Zelf. Het zal de mooiste affaire van je leven blijken te zijn. Het is belangrijk dat je deze liefde koestert, verzorgt als een teerbeminde. Zodat ze zich kan ontplooien en ontwikkelen en tot volle bloei kan komen. Tegen alle moeilijkheden en verdrukking in die je zult tegenkomen op je spirituele pad.

 

Word hartstochtelijk verliefd

 

Om je liefdesrelatie te doen groeien, vooral in het begin, dien je haar te voeden. Je moet echt bewust gaan zoeken naar alles wat je kan inspireren en jouw liefde voor je Hogere Zelf kan aanwakkeren. Iedere dag, maar zeker op momenten dat het moeilijk is. Haal je inspiratie uit:

 

  • boeken
  • you tube-filmpjes
  • de teachings van Yogi Bhajan
  • wekelijkse Kundalini Yogales
  • groepssadhana
  • workshops
  • retreats
  • etc.

 

Word hartstochtelijk in je zoektocht. Je bent met je hoogste levensdoel bezig, het mag al je energie opslokken. Laat je groei je obsessie worden, maak van jezelf een yoga- en meditatiefan. Zet alles wat je bent op het spel, je hart, je ziel. Krijg je tegendruk uit je omgeving? Lach er vriendelijk om en doe er nog een schepje bovenop. 

 

Space Shuttle

 

Vooral in de eerste maanden en jaren dat je dagelijks beoefent, heb je deze inspiratiebronnen van buitenaf hard nodig. Ik geef vaak het voorbeeld van een Space Shuttle: het kost enorm veel energie om van de grond los te komen en de dampkring te verlaten, maar als je eenmaal in je baan zit gaat het min of meer vanzelf en heb je veel minder drijfkracht nodig. Heb je het moeilijk? Weet dan dat het tijdelijk is en dat het gewoon bij jouw spirituele take-off hoort.

 

Verdriet, irritatie en boosheid

 

Schrik niet als er in de eerste maanden en zelfs jaren van je dagelijkse beoefening allerlei ‘negatieve’ emoties loskomen, zoals verdriet, irritatie en boosheid. Je bent bezig met een proces van diepe zuivering en er komt van alles uit je onderbewustzijn naar de oppervlakte. Je kunt een bombardement van gedachten verwachten, bedoeld om je naar beneden te trekken. Observeer deze gedachten en geef de innerlijke criticus geen ruimte. Leer hem dat hij er beter aan doet jouw innerlijke coach te worden. In mijn opleiding Kundalini Yoga Coaching level 1 leer ik je, naast heel veel yoga, hoe je innerlijke criticus te transformeren in een innerlijke coach. Kijk op www.gurugian.nl voor meer details.

 

Meester over je leven

 

PRINCIPE 4 is: laat je inspireren. Ga door. Volhard. Volg yogales. Lees. Wissel uit met andere yogi’s. Houd je 100 % commitment vast. Stap voor stap zul je de meester worden over je leven. Jij bent degene die beslist over de inhoud en vorm van hetgeen je wenst te ervaren.” 

 

Laat je inspireren dus. Ook in crisis tijd. Of beter nog. Juist in crisis tijd. Want elke crisis is een kans. Een kans om oude patronen los te laten. Om je zelf opnieuw uit te vinden. Om een nieuwe vaardigheid te leren.

 

Zoals bijvoorbeeld Kundalini Yoga Club lid Suzanne zich laat inspireren door de “bibliotheek” met bijna 200 kriyas en meditaties online. Zie hier haar berichtje vandaag op Facebook.

 

“Zo fijn de dag beginnen met Kundalini yoga….. en dat te doen met een serie oefeningen om mijn immuunsysteem te versterken….

Zo fijn om deze enorme bibliotheek te kunnen gebruiken voor een bewustere omgang met mijn lichaam

Sat nam 🙏

Mijn grote dank gaat uit naar Guru Gian Jasper Kok”

 

Laat je inspireren.

Laat je inspireren.

 

Verbind je met je Spirit. Met positiviteit. En hou de negativiteit buiten de deur.

 

Dat is onze opgave.

 

Houd vol lieve mensen. Wees lief voor jezelf en voor elkaar.

 

Sat nam,

Guru Gian/ Jasper Kok

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.