Wat is Kundalini Yoga?

Wat is Kundalini Yoga?

De naam Kundalini verwijst naar het bewustzijn dat in iedereen aanwezig is. Het ontwaken van de Kundalini zorgt voor een energiestroom die dit bewustzijn aanwakkert. Het onbewuste wordt bewust door het beoefenen van Kundalini Yoga en ontwaakt het ware potentieel van de beoefenaar. Om dit te bereiken, wordt er in Kundalini Yoga gebruik gemaakt van lichamelijke oefeningen (kriya's), meditaties, mantra's en ademhalingstechnieken.

Doordat Kundalini Yoga zowel het fysieke als het mentale aspect van yoga omhelst, ontstaat er meer inzicht in de wisselwerking tussen de beiden. Bovendien is Kundalini Yoga een effectieve manier om je spieren te versterken en versoepelen waardoor je lichaam beter functioneert en blessures en pijn voorkomen worden.

Deze vorm van yoga - naar het westen gebracht door de in India geboren Yogi Bhajan - focust zich op zelfbewustzijn in al zijn vormen. Zowel lichaam als geest. Het doel is om een zo hoog mogelijke staat van bewustzijn te behalen in diep contact met jezelf en hierdoor het volle potentieel naar buiten te brengen. Jezelf echt zien en horen en daarmee ook jezelf omarmen.

Lees hier over de werking van Kundalini Yoga.

Lees hier over het effect van Kundalini Yoga
Reactie plaatsen