Gastdocente Germaine Duynstee: “Shakti Dance laat het licht van je ziel schijnen”

Gastdocente Germaine Duynstee: “Shakti Dance laat het licht van je ziel schijnen” 

De Kundalini Yoga Club kent verschillende gastdocentes met elk hun eigen discipline en sausje. Eén van hen heb ik nog niet eerder aan je voorgesteld. Namelijk Germaine Duynstee. Vier van haar videolessen zijn al online te vinden waarin ze Shakti Dance aan je voorstelt. Maar wie is ze Germaine eigenlijk?

Germaine geeft groepslessen en privélessen, maar ook massages thuis – dit alles in Weesp. Naast lesgeven, is Germaine ook bezig met muziek. Een paar maanden geleden heeft ze samen met een muzikant een Kundalini Sadhana album gemaakt: ‘Zingen met Licht & Liefde’ (ook te horen in de video’s in de Kundalini Yoga Club). Klik hier om hem te bestellen. Momenteel is ze ook bezig met een tweede album waarop mantra’s van 11 minuten komen te staan, gekoppeld aan zoete, makkelijke, lekkere en gezonde receptjes die je in 11 min. kunt maken. Germaine is trouwens al jaren bezig met Kundalini Yoga en Na de eerste Kundalini Yoga les was ze direct verkocht ook al was ze in de war en half in tranen.

“Ik dacht: wat gebeurt hier? De combinatie van fysieke sensaties en de diepe verbinding met mezelf en het universum, was heerlijk. Alles was goed. Zelfs mijn kritische deel zweeg”.

Na zo’n goddelijke ervaring, wilde Germaine meer en begon al snel aan de Teacher Training. Toen nog een fanatieke dertiger ging ze tot het gaatje en paste alles toe dat bij Kundalini Yoga hoorde. Veganistisch eten, koud douchen, witte kleding en dagelijks een ruim twee uur durende sadhana. Maar dat is nu anders.

“Nu ik over de vijftig ben, heb ik het fanatieke losgelaten. Dit ook vanwege mijn instabiele diabetes type 1 en een kwetsbare, geopereerde onderrug. Het Kundalini-motto ‘keep up and you will be kept up’ heeft plaatsgemaakt voor ‘waar ligt mijn grens, forceer niets’.”

Dit motto draagt ze ook uit in haar lessen. Al daagt ze haar leerlingen nog steeds graag uit. Maar liefde en forceren gaan voor haar niet meer samen. Ze doet nog sadhana, maar niet meer zo vroeg. Vegetarisch, maar af en toe een biertje. Kleding die bij haar past.

“Alles mag er zijn en je kan jezelf zijn. En als je de les alleen leuk, fijn en anders vindt, is het óók goed.”

Die zachtheid en vrijheid vind je ook terug in haar Shakti Dance lessen. De Shakti Dance heeft namelijk geen vaststaande sets, maar worden door de teacher zelf gemaakt.  De fase van de Grondstretches of de fase van de Vrije Dans geeft ze geregeld als warming up van een Kundalini Yoga set in haar lessen. Ook met kwalen en pijn is Kundalini Yoga en Shakti Dance mogelijk. Desnoods zittend op een stoel.

“De combinatie van de zachte, ronde, stretchende (vrouwelijke) Shakti Dance met de strakke, staccato (vaak meer mannelijke) Kundalini yoga oefeningen vind ik super fijn. In yogische termen knap je zo op van Shakti Dance, omdat het je helpt om je nadi’s/meridianen, chakra’s en pranische lichaam te openen en je aura te versterken. Daar helpen de vloeiende asana’s, de dans, de bewuste adem, de aanwezigheid in je lichaam, de mentale focus en de mantra’s bij. Je ervaart met Shakti Dance meer flexibiliteit, zachtheid, gemak, gratie, ontspanning, ruimte, innerlijke vrede, vrijheid… kortom meer licht & liefde!”

In Nederland zijn er maar vier teachers in Shakti Dance waarvan Germaine er één is. Het is mij dan ook een eer dat Germaine ja zei toen ik haar vroeg om video’s op te nemen voor de Kundalini Yoga Club. Het is een mooie aanvulling en een enorme verrijking. Bekijk hieronder het voorproefje van één van de vier lessen die je kunt vinden in de Kundalini Yoga Club. Wil je meer informatie over de Kundalini Yoga Club? Klik dan hier. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.