Dertien tips van Yogi Bhajan voor meer voorspoed

Dertien tips van Yogi Bhajan voor meer voorspoed

In je grootsheid stappen. De law of attraction. We kennen de termen allemaal wel. En toch gebruiken we het niet altijd per sé. Waarom niet? Vaak zitten onze eigen gedachten ons in de weg en gebruiken we onze gedachtekracht niet om daadwerkelijk het leven makkelijker te maken voor onszelf. We zijn zo gewend aan moeilijkheden, aan vechten en aan tekortkomen, dat we simpelweg niet kunnen geloven dat voorspoed er voor ons ook is. Dat we overvloed mogen ervaren. Want echt, het hoeft niet moeilijk. En echt, je mag rijk zijn. Ook financieel. We kunnen ons innerlijke werk doen, onze blokkades opruimen, onze trilling verhogen en het universum om hulp vragen tot we een ons wegen. Maar zolang we vergeten dat we hierin zelf een rol spelen, blijven we in die cirkel zitten. Daarom deel ik de tips van Yogi Bhajan met je, zodat jij meer voorspoed kan creëren voor jezelf.

1. Verontschuldig jezelf niet voor je wens om voorspoed te ervaren. Het is een goddelijk verlangen dat vraagt om een goddelijke uitdrukking.

Ofwel: je hoeft niet te struggelen. En je hoeft je ook niet te schamen als het jou wel voor de wind gaat. Denk maar eens wat jij kan doen en betekenen voor de wereld als het goed met je gaat op elk vlak.

2. De schokkende waarheid over voorspoed is, dat het schokkend goed is om voorspoedig te zijn en niet schokkend slecht.

Je bent geen slecht mens als je voorspoed kent. Er heerst bijna een soort stigma op mensen die welvarend zijn. Zeker in de spirituele wereld. Nergens voor nodig. Geld is een middel waar je veel goede dingen mee kan doen. Voor jezelf en de wereld.

3. Je zou rijk moeten zijn. Je hebt geen recht om arm te zijn.

Wie wordt er beter van als jij arm bent? Niemand toch?

4. Je voorraad is gelijk aan je vraag. Er is geen tekort aan voorraad, alleen een tekort aan vraag.

De oer-Hollandse uitdrukking ‘Wie vraagt wordt overgeslagen’ is er voor menigeen ingestampt. Niets is minder waar. Als je niets vraagt, krijg je ook niks.

5. Niemand kan jou beperken. Als jij jezelf wilt beperken, kan dat. Zo niet, dan heb je alle middelen van het Universum tot je beschikking.

Sluit mooi aan op de voorgaande tip om gewoon meer te vragen. Vraag meer van jezelf en meer van het leven. Het universum zorgt er dan voor dat je het krijgt. Kleine noot hierbij: soms komt het in een andere vorm dan je bedacht hebt.

6. Visualiseer zoveel als je kunt hoe het is om te ontvangen en belaad deze visualisatie met positieve gedachten en gevoelens.

De kracht van je gedachten. Als jij gaat visualiseren hoe het is om voorspoedig te zijn, ga je dit gevoel in je wezen neerzetten. Het wordt je realiteit voordat het de realiteit is. Als jij in je gevoel en gedachten voorspoedig bent, kan het leven niet anders dan zo worden voor je.

7. Succes is gek op een voorspoedige houding.

Succes komt voor niemand aanwaaien. Maar hoe makkelijk het komt aanwaaien, heb je zelf in de hand. Jouw houding in het leven bepaalt hoe het leven reageert. En ja, sommige dingen liggen misschien vast. Maar de manier waarop je er naar toe gaat, dat bepaal jij zelf.

8. Eén voorspoedige gedacht is krachtiger dan duizend gedachten over falen.

Ga maar eens proberen met kleine dingen. Bijvoorbeeld voordat je in slaap valt, ga jij bepalen voor jezelf dat jij morgen uitgerust en energiek wakker wordt. Kijk maar eens hoe je je voelt.

 

9. Dankbaarheid is de open deur naar overvloed.

Dankbaarheid is één van de hoogste vormen van energie. Door jouw dankbaarheid te geven, stroomt deze energie terug het universum in en kan weer terugkomen bij jou. Energie circuleert altijd.

10. Je schulden aflossen is één van de vereisten om voorspoedig te worden.

Schulden kunnen als een blok aan je been voelen en zorgen voor beperkende gedachtes. Ga ze dus aflossen. Al is het een klein beetje elke maand. Je gaat je vrijer voelen waardoor je beter met je gedachten en energie om kunt gaan om voorspoed aan te trekken.

11. De simpele waarheid is dat je eerst moet geven voordat je kunt ontvangen. Dat is de aard van het universum.

Zoals ik al zei: energie circuleert. Dat wat je geeft, komt altijd bij je terug in veelvoud. En ja, soms duurt dat even voor onze menselijke begrippen. Het universum kent namelijk geen tijd zoals wij die kennen. Maar niemand is ooit slechter geworden van geven (mits in balans uiteraard).

12. Fortuinen zijn niet tot stand te komen door alles vast te houden, maar door het geld te laten circuleren.

Ook geld is energie. Dus ook dit moet circuleren om bij je terug te komen in veelvoud.

13. Denk alleen op voorspoedige wijze en denk groots.

Niemand is ooit voorspoedig geworden door klein en onzichtbaar te blijven. Laat staan door gedachtes over waar je niet goed in bent of wat je niet bent. Omarm wie je wel bent, de talenten die je wel hebt en laat jezelf zien aan de wereld. Jij hebt een unieke gift en die hoeft niet verstopt te blijven. Denk groots, doe groots en wees groots. Daarvoor ben je hier.

Al het bovenstaande vraagt oefening. Je kunt niet in één dag veranderen wat er jaren ingesleten is. We zijn opgegroeid in een samenleving die bijna lijnrecht hier tegenover staat. Verwacht dus ook niet van jezelf dat jij je automatische piloot, die in tekorten denkt en strijd wilt voeren, er in een vloek en een zucht uit hebt. Maar werk er wel aan. Je kunt bijvoorbeeld je dag beginnen door een intentie voor die dag neer te zetten. Welke boodschap heb jij voor jezelf vandaag? Dit bepaalt je mindset voor de rest van de dag. Zelf doe ik graag de Meditation for Prosperity en schrijf ik aan het eind van de dag waar ik dankbaar voor ben. Wat ga jij vandaag nog doen om hiermee te beginnen?

Om je op weg te helpen, kan je nu tot 20 februari een jaarabonnement afsluiten voor de helft van de normale prijs. In plaats van 98 euro betaal je dus maar 50 euro voor een jaar lang elke week een nieuwe kriya en een nieuwe meditatie waar je thuis mee aan de slag kunt. Klik hier om direct toegang te krijgen.

Wil je liever een live ervaring? Dan ben je van harte welkom tijdens mijn retraite in Schoorl van 21 t/m 24 maart. Hier vind je meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.