Wat is de Adi Mantra en hoe verschilt hij van de Complete Adi Mantra Meditation?

Wat is de Adi Mantra en hoe verschilt hij van de Complete Adi Mantra Meditation?

Mantra’s nemen binnen Kundalini Yoga een belangrijke plek in. Ze worden bewust gebruikt en zorgen voor een positieve affirmatie. De kracht van een mantra is dan ook enorm. Een mantra bevat de vibraties van vrede, voorspoed, connectie en nog veel meer. Zelfs als je de betekenis van de woorden niet kent, hebben mantra’s een ongekend effect.

“Mantras are not small things, mantras have power. They are the mind vibration in relationship to the Cosmos. The science of mantra is based on the knowledge that sound is a form of energy having structure, power, and a definite predictable effect on the chakras and the human psyche.” ~ Yogi Bhajan

De Adi Mantra

De Adi Mantra wordt in Kundalini Yoga gebruikt om in te tunen. Dat wil zeggen dat de yogi voordat hij aan zijn yoga set begint, deze mantra doet om zichzelf te verbinden met de spirituele traditie van Kundalini Yoga (de zogenaamde Golden Chain). Deze mantra wordt minimaal drie keer gechant voordat de les begint. Doordat je contact maakt met het collectieve hogere bewustzijn, inclusief die van jezelf, wordt je min of meer gedwongen om je mind op hold te zetten. De vibratie van de Adi Mantra helpt je bij het openen van de pituitary gland (de hypofyse) waar het derde oog zich bevindt. Deze meesterklier is belangrijk bij de hormoonproductie door je hele lichaam. De Adi Mantra is dus een belangrijke en zeer krachtige mantra. (Wil je meer lezen over de pituitary gland. Klik dan hier).

De mantra gaat als volgt: Ong Namo Guru Dev Namo. Ong Namo betekent ‘I bow to the subtle divine wisdom’ en Guru Dev Namo betekent ‘I bow to the divine teacher within’ (de mantra is hier te beluisteren).

De Complete Adi Mantra Meditation

De Adi Mantra in de vorm zoals hierboven beschreven, is enkel een middel om een link te leggen tussen jezelf. je hogere zelf en de meesters bij het doen van kriya’s en meditaties. Maar mocht jij juist behoefte hebben aan spirituele begeleiding voor jouw persoonlijke situatie dan is er de Complete Adi Mantra Meditation. Deze variatie zorgt ervoor dat je compleet onderdompelt in je Hogere Bewustzijn ongeacht wat je persoonlijke situatie op dat moment is. Het zorgt daardoor voor richting en perspectief. De mantra gaat bijna hetzelfde als de intune versie: Ong Namo Guru Dev Namo, Guru Dev Namo, Guru Deva. Yogi Bhajan zei over deze mantra:

“Use this mantra in its complete form anytime you have a lack of faith or any similar thing. Many of you will enter Shakti Pad, or you are in it, this mantra will help. With the grace of Guru Ram Das, when this mantra is chanted 5 times on one breath, the total spiritual knowledge of all teachers who have ever existed or who will ever exist on this Earth, is located in that person.”

De betekenis van de woorden

(Vertaald uit de handleiding van de KRI Teaching of Yogi Bhajan)

ONG is de creatieve energie van de totale kosmos en het collectieve bewustzijn. Het heeft de connotatie van energie en activiteit. Het creëert betrokkenheid zonder gehechtheid. Het genereert Shakti, de generatieve kracht van het leven.

NAMO betekent buigen naar of een beroep doen op. De connotatie is één van respect en ontvankelijkheid. Het is het type buigen dat waardigheid verleent door een hoger bewustzijn te erkennen.

ONG NAMO roept je bewustzijn aan om subtiel en ontvankelijk te worden voor zijn eigen hogere middelen. Het instrueert het bewuste en het onderbewustzijn om de opgelegde beperkingen door het ego los te laten.

GURU betekent wijsheid of leraar. Het slaat niet op een persoonlijkheid, maar eerder op de bron van alle kennis. Het soort kennis dat je transformeert, die pijn verlicht en je bewustzijn verhoogt. Guru in een spirituele context is de belichaming van het Oneindige. Het woord kan in delen worden verdeeld: Gu betekent duisternis of onwetendheid; Ru betekent licht of kennis; Gur betekent een formule om systematisch een doel te bereiken. Dus een Guru is iets dat jou een Gur kan geven om jouw Gu te transformeren naar Ru!

DEV betekent subtiel, etherisch of goddelijk. Het impliceert verfijning en wijsheid.

GURU DEV NAMO roept de subtiele wijsheid aan die jou leidt op een onpersoonlijk persoonlijke manier. Het is een wijsheid, die wordt opgeslagen en overgedragen, door de subtiele en stralende lichamen van de aura. Het is het rijk en de begeleiding van Guru Ram Das. Als het beperkte individuele ego waarin we normaal leven een kleine vijver is, dan bevrijdt Ong Namo ons in een enorme en eindeloze oceaan. Guru Dev Namo geeft ons de ervaring van de wijste zeeman en al zijn kaarten om ons te begeleiden naar de vele havens die we moeten bedienen en ervaren.

Deze krachtige meditatie staat sinds deze week in de Kundalini Yoga Club. Mocht je nog geen lid zijn, dan kan je nu drie maanden proberen voor de prijs van één. Klik hier om je direct aan te melden.

Als je al bekend bent met deze meditatie, ben ik erg benieuwd wat jouw ervaringen zijn. Ik hoor je graag!

Sat nam,
Guru Gian (Jasper Kok)

Wat is de Adi Mantra en hoe verschilt hij van de Complete Adi Mantra Meditation?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.