Hoe waardeer je jezelf en je yogadiensten zonder je integriteit te verliezen

Hoe waardeer je jezelf en je yogadiensten zonder je integriteit te verliezen

“The moment you start to value yourself, the whole world starts to value you.” Yogi Bhajan

Tijdens mijn laatste opleiding Kundalini Yoga Coaching in Duitsland deed ik op een avond een deelrondje over wat nu de grootste uitdagingen en frustraties zijn van (beginnende) yogaleraren en yogacoaches. Om en om kwamen de pijnpunten en uitdagingen eruit. “Vertrouwen hebben over de waarde die ik geef en dat op een authentieke manier aanbieden,” zei een lerares uit Duitsland. “Mijn prijs bepalen in relatie tot mijn klant,” zei een andere lerares uit Nederland. “Hoe kan ik mijn waarde blijven voelen, terwijl ik voor mijn gevoel minder doe,” zei een lerares uit Oostenrijk. “Hoe ga ik de wereld in en hoe presenteer ik mezelf en mijn aanbod,” zei een andere uit Kroatië.  Stuk voor stuk eigenwaarde issues. En die ken ik maar al te goed.

Actief de wereld in gaan

Toen ik van passieve yogadocent naar pro-actieve yogadocent ging, kwam dit bij mij ook allemaal omhoog. Angst voor afwijzing, onzekerheid over mijn nieuwe gedrag en een totale aanval van mijn onderbewuste beperkende gedachten op mijn nieuwe positieve intenties. En moet je nagaan dat ik toen al meer dan 7 jaar iedere dag minimaal 3 uur yoga en meditatie deed. In mijn meditatieve staat waande ik me onoverwinnelijk en was ik in een constante staat van gelukzaligheid. Maar zodra ik de wereld in wilde, kwamen alle onzekerheden en angsten weer terug.

Met volle angst vooruit

Gelukkig had ik op dat moment wel genoeg bewustzijn om mezelf niet volledig te identificeren met wat er toen door mij heen ging. Door mijn yoga en meditatie practice en door mijn studie van verschillende coachingsrichtingen, had ik genoeg tools en strategieën om met deze aanval van mijn geest om te gaan. In plaats van alleen maar op mantra’s te mediteren, ging ik nu ook mijn aandacht houden bij de intenties en doelen die ik mijzelf stelde. Alle angsten en onzekerheden bleven in mijn bewustzijn, maar ik deelde toch wat ik te delen had. Ik stuurde emails met aankondigingen van mijn workshops, deelde mijn retraites in mijn lessen, vertelde op social media dat ik een eigen opleiding Yoga Coaching startte. Ik legde mezelf geen beperkingen op. En ja, daardoor kreeg ik meer studenten en ging ik meer verdienen en heb ik nu meer financiële zekerheid. Waardoor ik ook weer kan investeren om bijvoorbeeld een online Kundalini Yoga omgeving te bouwen. Maar het allerbelangrijkste wat het me geeft, is eigenwaarde. Ik geloof nu in mezelf en wat ik doe. Dat is het meest waardevol.

training opleiding kundalini yoga coach level 1

En dat is ook wat ik terug zie in de reacties van mijn yogacoaches na de training. Dan hoor ik dat beginnende yogacoaches soms al gelijk €1800,- of €2400,- vragen voor een half jaar traject (en dat er ook voor krijgen!). En dan denk ik, wow, die doen dat sneller dan ik (het is natuurlijk ook de bedoeling om je studenten 10 keer beter dan jezelf te maken). Maar het meest hoor ik dat het allerbelangrijkste wat ze geleerd hebben, is om zichzelf meer te waarderen en dat je dat actief kunt doen. En dat ze dat in geen enkele andere training hebben ervaren. Dat ze zich nu klaar voelen om de wereld in te gaan. Daar haal ik zo veel voldoening, motivatie en dankbaarheid uit.

En die ervaring gun ik jou ook. Daarom geef ik op 8 april 2019 om 20.00 uur een speciale webinar voor yogaleraren:

“Hoe waardeer je jezelf en je yogadiensten zonder je integriteit te verliezen”

Hierin vertel ik je meer over hoe ik mijn eigenwaarde issues heb opgelost en hoe jij dat ook kunt doen. Ook geef ik je gelijk twee yogacoachingtechnieken mee waarmee jij je eigenwaarde kunt verhogen en het veel makkelijker wordt om betere prijzen voor je aanbod te vragen. Daarnaast geef ik je de mogelijkheid om voor een gereduceerde prijs mee te doen aan de Kundalini Yoga coaching level 1 training in september in Nederland (let op: alleen in dit webinar!).

Kan je er niet bij zijn? Schrijf je toch in, want ik stuur je de opnames toe en het aanbod blijft 48 uur actief.

Ik hoop je te zien. Want ik geloof er diep in dat als we onszelf allemaal gaan waarderen dat de wereld er een stukje mooier uitziet.

Je kunt je hier inschrijven voor het webinar. 

Sat nam,

Guru Gian (Jasper Kok)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.