Gastdocente Mira Maas (Daleep Kaur): "Ik ben krachtiger geworden en daardoor een baken voor anderen"

Gastdocente Mira Maas (Daleep Kaur):

Afgelopen maandag introduceerden we de eerste online Kundalini Yoga les van gastdocente Mira Maas. Wij kennen elkaar van de Sangat. Naast Kundalini Yoga docente is zij ook mantra artiest en moeder van twee kinderen. Samen met haar man Daniël runt ze de boel. Haar spirituele naam is Daleep Kaur. Iets dat ze niet gelijk leuk vond.

“In het begin vond ik het helemaal geen leuke, coole en indrukwekkende naam. Maar daar ging het natuurlijk ook niet om. Heel makkelijk gezegd, betekent mijn naam compassie. Een woord wat toen nog niet eens in mijn vocabulair bestond. Medeleven, medelijden en empathie wel hoor, maar compassie was nieuw voor me. Deze naam heeft me inmiddels heel wat geleerd. Ik kon me altijd goed inleven in anderen. Zij hadden altijd voorrang. Onbewust was ik vaak bezig met ervoor zorgen dat een ander het goed had en was ik niet met mezelf bezig. Ik ‘verstond’ daardoor mijn innerlijke stem niet. Dat is echt veranderd. Ik heb nu veel meer zelfcompassie en handel veel meer vanuit mijn innerlijke stem. En weet je? Dat geeft veel meer evenwicht. Ik ben krachtiger en daardoor veel meer een ‘baken’ voor een ander. Dat is tof!”

Kundalini Yoga als wegwijzer

Iets dat natuurlijk niet zonder slag of stoot ging. In het begin van haar Kundalini Yoga tocht huilde ze alleen maar en was het loeizwaar. Kundalini Yoga was voor Mira de eerste yogavorm waar ze mee in aanraking kwam en ze was direct verkocht. En hoewel het zwaar was, begon ze binnen een jaar met de level 1 training. Kundalini Yoga werd haar wegwijzer in het leven en het is er niet meer uit weg te denken.

“Het heeft alles op z’n kop gezet. Ik ben over alles anders gaan denken en ik ben veel authentiekere keuzes gaan maken. Ook heb ik een veel duidelijker beeld gekregen van het begrip menszijn. Mijn binnenste liefde komt steeds meer bovendrijven. De liefde voor het delen, voor de natuur en het natuurlijke. Het inspireren, zingen, teachen en de zoektocht in het goddelijke. Het is een dagtaak geworden. And I love it!”

Essentie van de Aquarian Age

Toen haar gevraagd werd om video’s op te nemen voor de Kundalini Yoga Club was het antwoord dan ook al snel ja. Ook al voelde het ook wel als een uitdaging zo zonder live publiek. De liefde voor het delen van de teachings en de mantra’s was sterker dan de drempel.

“Waanzinnig tof dat Jasper gastdocenten vraagt. Dat is beyond alles voor jezelf willen hebben. Het is een community. Het mooie van de ander kunnen zien en dat willen delen. De essentie van de Aquarian Age. Prachtig!”

Movement Relaxation Kriya in de Kundalini Yoga Club waar je online Kundalini Yoga les kunt volgen van Guru Gian en gastdocenten

Persoonlijke favoriete kriya

De eerste kriya die ze koos, is de kriya die deze week online is gekomen: de Movement Relaxation Kriya. Een persoonlijke lieveling van Mira.

“Het is zo’n zachte, vrouwelijke vorm van spirituele practice en het verlangt alles van jezelf. In de eerste 2 oefeningen is er geen leraar die zegt wat je moet doen. Je mag vrij stromen en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Sommigen zijn zelfs verbaasd dat het Kundalini Yoga is. Je wordt echt uitgedaagd door het springen en schoppen. Wie doet dat nou nog? Maar deze kriya geeft je hartcentrum een goede boost. En als het mee zit, neem je jezelf niet zo serieus en kan je ervan genieten. Voor jezelf zorgen is ook regel nummer 6 introduceren in je practice: Don’t take yourself too seriously. Relax and Enjoy”.

Uniek aan de mantra’s die Mira heeft opgenomen voor de Kundalini Yoga Club is dat ze zingt onder begeleiding van live muziek. Een logische keuze, want ze was altijd al zangeres. Maar in de mantra’s heeft ze zichzelf helemaal gevonden.

“Liedteksten kon ik nooit onthouden. Ik was altijd snel uitgekeken op popbands en coverbands. Maar in mantra’s beleef ik de creatieve stroom waar ik zo naar verlangde. Zingen en chanten is zo geneeskrachtig voor mij. Als dat samen kan met anderen, dan verdriedubbeld dat en zijn we allemaal healers voor onszelf en anderen.”

Ben je benieuwd naar de kriya’s en mantra’s van Mira in de Kundalini Yoga Club? Kijk dan hier voor meer informatie en probeer de eerste maand gratis.

Meer weten over Mira en haar muziek? Klik dan hier. En hier klik je voor de muziek in iTunes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.