Hoe jij weer blij en energiek wordt met Kundalini Yoga

Hoe jij weer blij en energiek wordt met Kundalini Yoga

In de oude geschriften staat dat alle yoga in het navelpunt begint. De navel is een belangrijk energiecentrum in ons lichaam. Een sterke navel heeft veel voordelen, waaronder een algeheel gevoel van welzijn, meer moed en een dieper vermogen om te mediteren en te transformeren op energetische niveaus. Maar ook op fysiek vlak heeft het voordelen zoals een betere spijsvertering en een goede circulatie. Een zwakke navel brengt een vermoeid lichaam, angst en een rusteloze geest met zich mee.

Je navelcentrum is direct verbonden met je derde chakra: de solar plexus of zonnevlecht. Deze chakra is op zijn beurt verbonden is met het element vuur en de kleur geel. Ofwel, de zon. Stimuleer je dus de zonnevlecht ontwikkel je je navelpunt en vice versa. En dit doe je onder andere door te werken met de energie van de zon. De energie van de zon neemt dan ook een belangrijke plek in binnen Kundalini Yoga aangezien hij goed is voor het versterken van je navelcentrum en dus van je hele gestel.

If you do not know to balance the third chakra, you may have all the degrees, all the knowledge, all the money, all the beauty, but you shall be unhappy. – Yogi Bhajan

Wat kun je doen om de energie van de zon te gebruiken?

Er zijn verschillende manieren waarop je aan de slag kunt om je te verbinden met de energie van de zon.

1. Sadhana beoefenen
Het beoefenen van Kundalini Yoga en meditatie dat gebeurt 2,5 uur voordat de zon op gaat. Dit heeft te maken met de stand van de aarde dat dan invloed heeft op de kracht van de meditatie. Als je meedoet aan een Aquarian Sadhana dan chant je terwijl de zon opkomt. Je eert de zon door hem toe te zingen. (Wist je dat we op dit moment een crowdfunding aan het doen zijn om onder andere een 2.5 uur durende Aquarian sadhana met live muziek online te zetten in de Kundalini Yoga Club? Klik hier voor meer informatie over de crowdfunding en hoe jij hier aan kunt bijdragen).

2. Doe de Breath of Fire
Dit is een krachtige pranayama dat je verbindt met de energie van vuur en zon. Het reinigt je lichaam.

3. Doe zonnegroeten
De naam zegt het al. Je groet de zon. Zonnegroeten maken je sterker, verbeteren je circulatie en verhogen de temperatuur in je lichaam. Er zijn verschillende soorten te vinden, maar Kundalini Yoga kent zijn eigen set. Door Yogi Bhajan gebruikt als warming up.

4. Specifieke Kundalini Yoga kriya’s
Er zijn verschillende kriya’s te doen voor het stimuleren van je navelcentrum, maar ook om specifiek met energie van de zon aan de slag te gaan. Voorbeelden hiervan zijn Surya Kriya en Kriya for Sun Energy. Maar ook de Navelpunt Kriya.

En nu hoor ik je bijna denken? Het is al hartstikke warm buiten, waarom zou ik nu een kriya doen die mijn temperatuur omhoog brengt en het innerlijke vuurtje aanwakkert? Als je nu dit soort kriya’s doet heb je als het ware het dubbele effect. Bovendien is het ook goed voor je vetverbranding. En dat is nooit gek zo voor de zomer ;).

Sat nam,

Guru Gian

P.S. Alle kriya’s die ik genoemd heb, kan je terugvinden in de Kundalini Yoga Club. Op video en in pdf. En bonus: je kunt nu de eerste vier weken gratis doen zodat jij met een heerlijk gevoel de zomer tegemoet gaat. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.