Gastdocente Vir: "Het leek alsof er een licht in mij ging branden"

Gastdocente Vir:

In de Kundalini Yoga Club hebben we gastdocenten in allerlei vormen en maten. Zo is gastdocente Vir gong specialist. De Gong is een krachtig instrument in de Kundalini Yoga traditie. Door de trilling van de Gong worden emoties en gedachten in ons onderbewustzijn geactiveerd. Je kan dus wat weerstand verwachten! Maar als je je leert overgeven aan het Gongbad dan ontspan je je op een heel diep niveau. Graag stel ik Vir wat beter aan je voor.

Vir haar eerste yogales was hathayoga. Na die eerste les bleef er één ding door haar hoofd zweven: “ik wil ooit iets met yoga doen.”. Drie jaar later ging ze naar een hospiteeravond in Leiden voor een kamer in een studentenhuis. Eén van de vrouwen die daar woonden, stelde zich voor en zei dat ze yogalerares was.

“Het leek alsof er een licht in mij ging branden en ik herinnerde mij de belofte van vroeger weer. Ik werd uitgekozen om in dat huis te gaan wonen en ging drie keer per week mee naar de Kundalini Yoga lessen van mijn huisgenote. Vanaf dat moment, was het niet meer te stoppen.”

Tegenwoordig beoefent Vir bijna elke dag Kundalini Yoga. Het geeft haar vertrouwen in haar eigen kracht en heeft haar verantwoordelijkheid laten nemen over haar eigen leven. Daarnaast heeft ze in de eerste jaren een soort nieuw familie gevoel ervaren, omdat er in de Kundalini wereld veel gemeenschappelijke activiteiten worden gedaan. Iets dat voor Vir heel helend was.

“In het begin was deze yoga bijna een religie voor mij: er was niets anders mogelijk. Nu voel ik die essentie en kracht in alles als ik er voor open sta. En is er naast de yoga plaats gekomen voor andere dingen die mij blij maken. Het kunnen herkennen, voelen en vergroten van die essentie, is misschien wel het grootste cadeau dat Kundalini Yoga mij gegeven heeft.”

De yogalerares waar Vir mee in huis kwam te wonen, was één van mijn beste vrienden en zo hebben we elkaar leren kennen. We zijn zelfs nog kort huisgenoten geweest in Amsterdam en is Vir in het huis gaan wonen, waar mijn toenmalige vriendin en ik uit weggingen.

“Toen heb ik door mijn naïviteit nog bijna gezorgd dat hij zijn sociale woning kwijtraakte, maar dat verhaal moet hij maar vertellen :D”

Vir is een levenslustig persoon die innig in contact staat met de natuur. Ze houd ervan om haar  inspiratie delen met anderen. Niet alleen in haar werk, maar in heel haar omgeving. Ze laat zich graag inspireren door anderen op allerlei verschillende manieren.

“Voor mij is het belangrijk om in “waarachtig” contact te zijn met anderen en met mijzelf. Elke dag brengt het liefst de volgende ingrediënten (of meer!): bewegen, buiten zijn, vreugde, ontmoetingen van kern tot kern, stilte en zingeving.”

Dat Vir houdt van het delen van haar inspiratie is dan ook één van de redenen dat ze graag als gastdocente mee wilde werken.

“Voor mij is het vernieuwend en verruimend om op deze manier mijn inspiratie te delen met anderen. Ook maakt het mij blij om bij te dragen aan het werk van Guru Gian, dat ik bewonder en waarder.”

Vir koos voor haar gastlessen onder andere voor de kriya ‘Connecting Physical and Heavenly Reality. Deze geeft in korte tijd een goede balans tussen de hemel en aarde in jezelf. Persoonlijk heeft deze kriya ook een bijzondere betekenis voor haar, want het was de eerste kriya die zij gaf aan een groep nadat ze gong had leren spelen van haar lerares tijdens de KY Teacher Training. De bijbehorende gong meditatie heeft ze dan ook erbij gekozen, zodat men de kracht van de gong bewust kan ervaren. Je vindt beiden vanaf deze week in de Kundalini Yoga Club. Nog geen lid? Probeer het eerst 2 weken gratis. Aanmelden kan hier.

Vir geeft naast lessen ook heerlijke retraites. Dit jaar in Frankrijk in een abdij in de heuvels, die is omgetoverd tot een comfortabele accommodatie met oa. zwembad. In deze week deelt Vir alles met je dat waar zij blij van wordt en haar in verbinding brengt met de bron van creatie in zichzelf: natuur, Kundalini Yoga, rituelen, natuurlijk gong baden en meer. Vanwege de veranderingen in deze periode, verplaatst deze retraite mogelijk naar september. Wil je op de hoogte blijven of meer weten over de retraite en Vir zelf? Hier vind je haar website en hier haar Facebook pagina.

Tot slot heeft Vir nog een paar woorden voor ons:

“Ik zou willen meegeven, om alles eerst te ervaren en je conclusies uit je eigen-wijsheid te halen. Verder wil ik Jasper, Lisette en Esther vanuit mijn hart bedanken voor de kans om deel te nemen aan de Kundalini Yoga club!”

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.