Even voorstellen: Lisette Stam

Even voorstellen: Lisette Stam

Twee weken geleden gaf ik samen met Lisette Stam een masterclass over succesvol spiritueel ondernemen. De reacties waren zo enthousiast dat we deze dinsdag 18 mei nog een keer gaan geven. Ondertussen werk ik ook al bijna 4 jaar met Lisette samen, en misschien ken je haar wel al via de mail, maar wie is ze verder? Behalve degene die de mails beantwoordt? De hoogste tijd om haar verder aan je voor te stellen.

Naast een eigen onderneming in marketing en tekstschrijven, ben ik ook nog moeder van Aaron die ik grotendeels alleen opvoed. Soms best een uitdaging. Hij heeft ASS en kan aardig wat energie slurpen als ik niet oppas. Maar daardoor hebben we wel een bijzonder diepe band met elkaar. Als ik zie hoe goed hij het doet, dan is het het meer dan waard. Hij motiveert mij daardoor ook om altijd te willen verbeteren als moeder. Samen wonen we in Gouda met onze beestjes. Een hoogbejaarde kat, een psychotische hamster en natuurlijk mijn lieftallige konijnen (vrienden kennen me als crazy bunny lady). Sinds een paar weken woont er een koppeltje duiven op mijn hofje. Daar hebben ze in de dakgoot 2 eieren gelegd. Fantastisch om zo dichtbij te zien hoe intuïtief ze met elkaar omgaan. 

Voordat Lisette in 2017 startte als zelfstandig ondernemer, werkte ze in loondienst in functies binnen de commerciële televisiebranche waar ze eigenlijk niet gelukkig was. Maar ze maakte de keuze om de sprong te wagen en begon met ondernemen met het idee te gaan doen wat ze leuk vindt te doen. Inmiddels helpt ze diverse spirituele ondernemers met hun verhaal de wereld in brengen door marketingstrategie, coaching en praktische ondersteuning. Daarnaast schrijft ze graag en is onlangs haar eerste boek Parel in de Pijn verschenen.

Fun fact: Jasper was mijn 2e klant ooit! Ik heb Jasper leren kennen via een andere onderneemster waar we destijds beiden mee werkten. Ze vond dat wij ook een goede match zouden kunnen zijn, dus spraken af in Amsterdam en zijn direct met elkaar aan de slag gegaan. Dat is inmiddels alweer bijna 4 jaar geleden. De werkzaamheden die ik doe, zijn wisselend. Toen ik net begon, was het eerste wat ik gedaan heb de website opbouwen en invullen. Een hele klus. Maar ook structuur aanbrengen in wat er al allemaal was achter de schermen, bepaalde protocollen neerzetten en tools regelen. Daarna is er een tijd geweest dat ik de e-mailmarketing deed en de social media content. 

Tegenwoordig neemt Lisette veel uit handen met praktische zaken die bijvoorbeeld komen kijken bij de (online) trainingen en de Kundalini Yoga Club. Dat varieert van mensen uit de voeten helpen (misschien heb jij dus ook wel eens contact met haar gehad) tot aan zorgen dat het technische aspect doet wat het moet doen. Maar ook op strategisch vlak denkt ze vaak mee. Enorm veelzijdige vrouw dus met vele talenten. Maar is Kundalini Yoga daar ook één van?

Een vraag die ik heel vaak krijg van de mensen die ik leer kennen via Jasper. En het antwoord is nee. Ik heb ooit één les gedaan bij Jasper. Ik heb daarna 2 weken krom gelegen van de bekkenpijn (mijn gevoelige plek waar ik alles in vasthoud), maar het was wel de moeite waard. Want daarna ging de knop om om definitief te stoppen met roken. Sindsdien heb ik nooit meer een sigaret aangeraakt. Maar ik was wel direct klaar met Kundalini Yoga haha.

Dat ze niets doet met Kundalini Yoga betekent overigens niet dat ze helemaal niks doet met yoga of het spirituele. Maar haar voorkeur gaat uit naar Vinyasa Yoga en andere vormen van spiritualiteit. Zo heeft zij al jaren dezelfde spirituele coach in Spijkenisse waar ze allerlei cursussen, inwijdingen, trainingen en trajecten bij volgt. Zo is ze onder andere ingewijd in Kundalini Reiki en Nusta Karpay, en mag ze dit ook doorgeven

Momenteel doe ik de opleiding Trance Healer & Reader. Ik wist namelijk wel al dat ik allerlei gaven had, maar wat ik er precies mee kon? Dat wist ik nog niet. En dat ben ik nu aan het ontdekken. En net zoals met al het andere gaat dat ook gepaard met heel veel innerlijk werk. Zonder het innerlijke stuk kom je er niet namelijk. Spiritualiteit is wat mij betreft dan ook jezelf kennen en bewust zijn van jezelf. In verbinding staan met wie je echt bent en met het leven. En daar is geen goed of fout in. Alleen dat wat bij een ieder individueel past. Voor mij is dat soms mediteren of wandelen. Soms is keiharde metal draaien. Soms is het stofzuigen en opruimen. Sleutel hierin is altijd dat wat bij jou past en wat goed is voor jou. Als je vanuit je eigen kern leeft….dan ben je spiritueel. En dat probeer ik overal zoveel mogelijk toe te passen.

Op de vraag wat voor een rol spiritualiteit speelt in haar leven, kan ze dan ook heel kort zijn: het is onderdeel van wie ze is. Spiritualiteit is wat haar betreft dan ook jezelf kennen en bewust zijn van jezelf. In verbinding staan met wie je echt bent en met het leven. En daar is geen goed of fout in. Alleen dat wat bij een ieder individueel past. Voor Lisette is dat soms mediteren of wandelen. Soms is dat keiharde metal draaien. Soms is het stofzuigen en opruimen. Sleutel hierin is  voor haar altijd dat het bij haar past en wat op dat moment het beste is. 

Als je vanuit je eigen kern leeft….dan ben je spiritueel. En dat probeer ik overal zoveel mogelijk toe te passen. Er was een lange tijd dat ik mezelf er totaal van had afgesneden. Ik had het nodige meegemaakt en op een gegeven moment leefde ik eigenlijk niet echt meer. Als ik erop terugkijk, was ik nog maar een schim. Na mijn scheiding acht jaar geleden, kwam het spirituele weer op mijn pad. Via wat omzwervingen ben ik bij mijn huidige coach terecht gekomen. En toen leerde ik weer wie ik eigenlijk was. Ik leerde weer van mezelf houden en wat leven wel is. Dat het op mijn voorwaarden mag en vanuit mijn eigen kern. Ik heb geleerd een veilige basis voor mezelf te creëren.  Zonder die weg had mijn leven er heel anders uitgezien. Dat weet ik zeker. 

Het ontdekken van zichzelf, heeft er ook voor gezorgd dat ze ontdekte wat ondernemen voor haar betekende. Die twee gaan namelijk hand in hand. En zo creëert ze nu dus ook die veilige stevige basis creëren voor anderen in wat ze doet. Ofwel door coaching en training ofwel door praktische hulp. Maar soms ook een combinatie van beiden. 

Ondernemen is jezelf ontdekken. Dat wat binnenin je zit, vindt altijd een weg naar buiten. Dus als je met je bedrijf stappen wilt maken, kom je jezelf tegen. Dan is het nodig om naar binnen te keren. Toen ik net begon met mijn bedrijf pakte ik alles aan. Zat vaak veel te laag in mijn prijs en trok ik klanten aan die totaal niet goed voor me waren. Tegenwoordig niet meer. Mijn bedrijf hoort bij mijn veilige basis. Heb super leuke klanten en neem ook alleen opdrachten aan die resoneren met mij. Het werk dat ik doe, is ook meer gericht nu op het zorgen voor een goede basis voor de ander. En daar word ik heel blij van. Want ik weet hoe enorm kostbaar dat is om te hebben.

 

even voorstellen lisette stamWil je Lisette nog beter leren kennen?
Hier vind je haar website.

Benieuwd naar haar boek?
Download hier de eerste vier hoofdstukken gratis.

Of geef je op voor de masterclass dinsdag 18 mei om 10.00.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.