Espresso drinken met de Italiaanse politie

Espresso drinken met de Italiaanse politie

Begin juli was ik in Rome na een trainingsweekend met andere Kundalini Yoga leraren. Ik had wat extra tijd in Rome voordat ik weer met het vliegtuig naar Nederland stapte.

Als je de brug van Castel Sant’Angelo …de Engelenburcht oversteekt richting het Pantheon en de Trevi fontein, duik dan zeker eens de wijk aan je rechterhand in. Daar zit een authentiek Cafe Ex Circus, hier zat ik te genieten van een kopje thee met een glas verse jus d’orange. Ze hebben ook verleidelijke vegan mogelijkheden …pittoresk en modern… de perfecte plek om nog even na te genieten van mijn Italiaanse Kundalini hereniging met geïnspireerde teachers.

Als je ooit in Italië geweest bent, dan weet je hoe het daar in een koffiebarretje aan toe gaat. Je staat met zijn allen aan een lange bar. Je bestelt en betaalt je kopje espresso bij de ene barman, vervolgens lever je het bonnetje in bij de gespecialiseerde barman en hij geeft je je kopje espresso.

Ik bestelde thee…

En dat kan eigenlijk niet in Italië. In Italië drink je koffie. Echte koffie, voor echte mannen. In Italië is nog echt een masculiene cultuur terug te vinden. Je moet er goed en gespierd uit zien. Het ideaal van Sparta galmt nog na. Ik vond een compromis goed bij mijn gevoel op dat moment passen en bestelde zwarte thee.

Dat is behoorlijk ruig voor deze yogi. En het zou nog veel ruiger worden…

Er stopten namelijk 8 grote motoren voor de koffietent. Politie motoren. Met 8 politie agenten. En dan niet van die vriendelijke Nederlandse metro-agenten. Maar 8 macho mannelijke Italiaanse politie agenten te motor. De een was nog gespierder dan de andere.

Menig Westerse vrouw was, denk ik, in katzwijm gevallen voor dit Italiaans 8-tal. De motoren werden aan de kant gezet, de helmen gingen af en ze liepen het cafe binnen. Er werden 8 espresso’s besteld (uiteraard geen thee). Ze hadden allemaal strakke broeken aan, een riem en daarboven een kort strak gespannen polo t-shirt. Alsof de kleding over hen heen gegoten was in plaats van aangetrokken.

Ik kreeg een goedkeurend knikje of wellicht lachten ze me toch uit vanwege mijn zwarte thee en ze dronken de espresso op.

Buiten bleven ze nog even bij de motoren staan. Er werd druk gepraat en heen en weer gelopen. Orders werden uitgedeeld door de leidinggevende die nog net iets "cooler" uit zijn ogen keek dan de rest van de Italiaanse politie mannen en één voor één zwierden de 8 hun goed afgetrainde lijven op de motor en vertrokken weer.


 Ik was ondertussen gefascineerd geraakt door dit stelletje testosteron. Het was voor mij pure poëzie. Kunst. Niet veel anders dan kijken naar de prachtige beelden van Michelangelo of alle prachtige Romeinse kerken en kathedralen.

Wat heerlijk die pure mannelijke energie. Laten we dat alsjeblieft in stand houden. Het is juist die pure expressie van mannelijkheid en vrouwelijkheid die ons een glimp geeft van alle mogelijkheden die in ons bestaan.

Het geeft polariteit en polariteit geeft spanning. Juist dankzij deze spanning voelen we het leven en gaan we aan.

Nu hoeven wij mannen natuurlijk niet gelijk allemaal politie agent te worden, met strak afgetrainde lichamen om met onze mannelijke energie in contact te komen. En vrouwen hoeven ook niet gelijk allemaal aan een plaatje te voldoen om hun sensualiteit en gratie te laten zien.

Het tegendeel is met kundalini yoga vanuit de tantra traditie juist mogelijk.

We hebben tegenwoordig veel subtielere manieren om in contact te komen met onze mannelijke en of vrouwelijke pool in onszelf. Prachtige, subtiele praktische oefeningen om de polariteit in ons te voelen. Om helemaal die vrouwelijkheid te voelen. Of die mannelijkheid. Of we nu mannen of vrouwen zijn doet daar helemaal niet toe.


Het gaat om de polariteit toe te laten. Om maar niet te blijven verpieteren in het grijze grauwe midden. Want daar gebeurt het leven niet.


Wil jij ook uit het grauwe grijze midden?


En de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf alle ruimte geven? Extase voelen in je lichaam? Genieten? En oude overtuigingen en niet-helpende patronen los laten?


Op zondag 9 juli 2023 is onze Wild Wisdom Tantra workshop.


Kijk hier voor meer informatie.


Je komt dan weer helemaal in je levenskracht. En ontdekt dat je niet helemaal naar Italië hoeft te reizen om te genieten van de mannelijke en vrouwelijke energie.


Sat Naam,

Guru Gian & Team Kundalini Yoga Club


Ps. De locatie is super goed te bereiken met het openbare vervoer en je kunt er ook gratis parkeren. Verder mag je ook nog een vriend of vriendin mee nemen voor de halve prijs. Kijk hier voor meer informatie.


#tantra #sunday #kundaliniyogaclub #love #discover #wetime #espresso #workout #workin #utrecht #wisdom #abundance #we #iam

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.