De 2 Wonderbaarlijke Effecten Van Kundalini Yoga Waar Alle Artsen Versteld Van Staan

De 2 Wonderbaarlijke Effecten Van Kundalini Yoga Waar Alle Artsen Versteld Van Staan

Afgelopen kerst kreeg ik eerst keelontsteking en daarna enorme kaakpijn aan de rechterkant. Het was vakantie, ik was op het yogafestival, dus ging ik naar een lokale huisarts. Hij dacht aan een speekselklierontsteking en wou me wel een antibiotica voorschrijven. Maar ik dacht wellicht heeft het iets met mijn kiezen te maken dus zei hij ga voor de zekerheid naar tandarts.

 

Ik naar de lokale tandarts, die deed wat testjes, maar dacht niet aan een ontstoken kies of iets dergelijks. 

 

Ik was zelf nog niet helemaal tevreden met alle diagnoses dus ging liever op een dieet van paracetemol en ibuprofen dan een antibiotica kuur. 

 

Na een paar dagen, het was eerste kerstdag, werd me de pijn toch te veel. Maar goed het was natuurlijk kerst dus alle huisartsen aan de kalkoen. 

 

Dus ik de huisartsenpost van het ziekenhuis bellen en zij zeiden kom maar langs. Daar een lang gesprek gehad met de arts en die kwam tot de conclusie: neuralgie, aangezichtspijn. Hij keek me een beetje meelijwekkend aan. “Ja meneer, dat gaat een vervelend iets worden. En dat wordt best wel zware medicijnen slikken met heftige bijwerkingen.”

 

Ik ging kapot van de pijn, dus was al lang blij dat ie een diagnose en een oplossing had. Dus ik die medicijnen ophalen bij de apotheek. 

 

En toen gebeurde het. Ik voelde van binnen zo helder en duidelijk. “Dit klopt niet. Dit heb ik niet. Ik ga deze pillen niet nemen.” 

 

Ik besloot door te gaan met mijn dieet van pijnstillers en elke keer als de pijn op kwam ging ik mediteren en diep in de pijn zitten en op die plek diep ontspannen. 

 

En na een paar dagen werd de pijn minder en naar 10 dagen was het verdwenen. 

 

Die helderheid van intuïtie en de enorme kracht van de innerlijke wil zijn de twee van de mooiste geschenken die 15 jaar Kundalini Yoga mij hebben gegeven.

 

Tuurlijk die flexibiliteit is leuk. Ja superfijn dat mijn rugpijn is verdwenen. Maar het allermooiste is dat ik de volledige regie over mijn leven heb gevonden dankzijn mijn intuïtie en mijn wil. 

 

Zonder Kundalini Yoga was mijn intuïtie nooit zo helder en mijn wil zo sterk geworden. 

 

En ik weet zeker dat als artsen kundalini yoga en meditatie zouden beoefenen dat ze minstens 80% van de tijd minder medicijnen gaan voorschrijven. 

 

Omdat je met een heldere intuïtie kunt voelen of een diagnose wel of niet klopt (zoals ik ook vaak voel bij mijn studenten dat het niets ernstigs is als ze bij mij aankloppen met een of ander probleem). En dat wellicht iets anders de oorzaak heeft. Alleen maar pillen voorschrijven op basis van een korte analyse is zo gevaarlijk.

 

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een groot fan van onze Westerse geneeskunde. Ongelofelijk wat we allemaal kunnen.

 

Maar we zullen naast analyse en diagnose ook meer moeten gaan vertrouwen op onze intuïtie. 

 

En als patient moeten we niet onze eigen regie afgeven aan een arts. Maar ook vertrouwen op ons gevoel. 

 

En het mooiste is een samenwerking van analyse en intuïtie. En zo gezamenlijk tot een goede behandeling komen. Want intuïtie hoeft ook niet altijd te kloppen

 

Grappig genoeg had ik een aantal dagen na deze ervaring een gesprek met mijn nichtje Simone. Zij is arts en de oprichtster van het Amsterdam Institute of Integrative Medicine. Daar geven ze dit jaar voor het eerst een yoga training voor artsen en gezondheidkunde professionals. 

 

En zij zei mij dat deze artsen ook toe zijn aan mijn Kundalini Yoga Coaching opleiding die ze zelf ook heeft gedaan. Dus nu gaan we kijken of we dit jaar wellicht een Kundalini Yoga Coaching voor artsen via haar en mijn instituut kunnen aanbieden.

 

Ik houd jullie op de hoogte. 

 

Sat nam,

Guru Gian/ Jasper Kok

 

Ps. Zelf ook de wonderbaarlijke effecten van Kundalini Yoga ervaren onder mijn begeleiding vanuit het gemak van je eigen huis? Wordt dan lid van de online Kundalini Yoga Club, met al meer dan 150 kundalini yoga series en meditaties in het Nederlands op video met uitleg van de werking. Meer informatie en lid worden kan hier. 

 

Pss. Ik heb 1 afmelding voor de Kundalini Yoga Coaching level 1 in Duitsland die op 30 januari start. Goed nieuws voor jou want hij was vol. Dus heb je zoiets van, laat ik eens gek doen en me in het Kundalini Yoga avontuur storten, kijk dan hier voor meer informatie en laat me weten of je mee wilt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.