7 verhalen die jouw nek je vertelt

7 verhalen die jouw nek je vertelt

Je hebt misschien wel meegekregen dat ik laatst een challenge deed in de Kundalini Yoga Club. Een challenge voor een flexibele rug. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat iedereen die meedeed elke dag een mail ontving met allemaal aanvullende informatie. Onder andere over het diepere psycho-spirituele helingswerk van de rug. Dit bleek enorm waardevol en daarom deel ik hier nu ook een stuk met jou. Ik leun in mijn uitleg erg op de uitleg gegeven door één van mijn Kundalini Yoga leraren; Nirvair Singh Khalsa. Alle credits voor hem en alle eventuele fouten in mijn interpretatie zijn voor mijn rekening…

Voordat we beginnen, vraag ik je om een paar minuten al je oordelen en vooroordelen los te laten. En alle woorden te laten binnenkomen en te kijken/voelen wat dit met je doet. Dit proces is bedoeld om je innerlijke energie te balanceren en eventuele blokkades los te weken. Je kan het confronterend, absurd, bizar, bijgelovig en lachwekkend vinden. Maar ga het experiment met jezelf aan. Ik ben zelf gepromoveerd econoom en geloof me ik zou dit ook vreemd vinden als ik niet zo duidelijk heb ervaren hoe transformerend en helend het is.

Goed hier gaan we (tekst gaat onder de afbeelding verder).

wat rugpijn en nekpijn je vertellen vanuit je ziel en kundalini yoga

Problemen in de nek (C1-C7)

Je wordt geconfronteerd met issues waar je al lang niet mee gedeald hebt. Nu is het tijd om ze onder ogen te zien. Je reageert koppig, inflexibel en je wil de andere kant van situaties niet zien. Je ziet alleen wat voor je neus staat  en niet wat achter de dingen of in de achtergrond staat. Je houdt je vast aan een systeem en probeert alles te controleren. Je bent je vloeibaarheid verloren en het contact met je gevoel. Je vindt het moeilijk om gevoelens en impulsen om te zetten in gedachten, woorden, concepten, strategiën en tactieken. Je leven is stressvol en een pijn in de nek voor jou. Je bent bang voor de dood, ongeluk, ziekte, tegenspoed, en falen als je buiten je kaders treedt. Je bent zeer gefixeerd op methodes en vastgeroest in je perspectief. Deze pijn kan getriggerd worden door iemand die volledig anders denkt en is als jij. Dit patroon komt vaak voort uit een rigide patriarchale perfectionistische vroegere omgeving. Disbalans in dit gebied betekent dat je bewust een verbinding met je hogere zelf moet opzoeken. Je kunt erg succesvol en gebalanceerd in je perspectieven worden als je deze verbinding weet te maken.

Je kunt de volgende affirmaties per wervel oefenen:

C1 = Ik vertrouw mijn ziel. Ik ben van nature talentvol en succesvol. Ik accepteer mijzelf en mijn succes.

C2 = Mijn ziel laat mij groeien. De wereld wordt mooier als ik mijn kwaliteiten deel. Ik kan mijn wijsheid veilig met de wereld delen. Ik kan veilig zeggen wat ik denk. De wereld heeft mijn kennis nodig.

C3 = Mijn ziel maakt de juiste keuzes voor mij. Ik ben verantwoordelijk voor mijzelf en vrij om mijzelf te zijn. Ik creëer met plezier.

C4 = Mijn ziel stelt mij in staat om mijn begrip gemakkelijk te delen. Mijn grootste gave is dat ik begrijp. Ik voel me vrij om mezelf te uiten. Mijn emotionele reactie is een juiste weergave van wat er speelt.

C5 = Mijn ziel is goed. Ik herken wat ik weet en ik herken dat ik weet. Ik accepteer en vertrouw op mijn intuïtie.

C6 = Mijn ziel stelt mij in staat om alle weerstand los te laten. Ik zorg liefdevol voor mijzelf.

C7 = Mijn ziel stelt mij in staat om liefdevol op anderen af te stappen. Ik ervaar het leven zo dat alles zinvol is. Ik ben omringd door universele liefde en voorspoed. Ik heb het recht om mezelf te zijn.

Er zijn 2 manieren om hier mee aan de slag te gaan

1) Localiseer waar je pijn, inflexibiliteit of weerstand in je nek ervaart en herhaal de affirmatie een aantal keer per dag. Herhaal dit 11, 40 of 90 dagen al naar gelang je voelt dat het effect groeit.

2) Voel met welke affirmatie je resoneert en herhaal deze op de boven genoemde wijze.

Bij voorkeur doe je dit tijdens het doen van de kriya die ik deelde in de challenge: Kriya for Maintaining a Flexible Spine.
En je hebt geluk: ook al is de challenge al geweest. Je kunt hem nog steeds doen in de Kundalini Yoga Club. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.


Dan ontvang jij ook alle andere informatie over hoe jij je rug kunt helen.

Sat nam,

Guru Gian (Jasper Kok)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.