10 Goede redenen om Kundalini Yoga te beoefenen

10 Goede redenen om Kundalini Yoga te beoefenen

Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, is de Yoga van Bewustzijn. Het is de yoga van de gewone mens. Mensen met een gezin. Mensen die actief zijn in de wereld. Kundalini Yoga biedt hulpmiddelen om spirituele groei en genezing te versnellen. De beoefening ervan geeft je een ervaring voorbij de grenzen van tijd en ruimte. Je ervaart de diepte van je ziel en je ware identiteit. Deze directe ervaring van je hogere zelf bouwt een basis van kracht, uitstraling en veiligheid waar jij je leven op kunt bouwen. Kundalini Yoga biedt ook meer bekende voordelen zoals grotere flexibiliteit, een uitgebreide longcapaciteit, een krachtige kern en verlichting van stress. Hier zijn nog 10 geweldige – en misschien onverwachte – voordelen van Kundalini Yoga:

1. INNERLIJKE BEGELEIDING

Kundalini Yoga ontwikkelt de kracht van de intuïtieve geest. Je intuïtie is de stem van je eigen innerlijke GPS. Iedereen heeft deze innerlijke begeleiding tot zijn beschikking en kan ervoor kiezen om ernaar te luisteren en met behulp van die begeleiding te leven. Wanneer je door diepe meditatie het onderbewustzijn opruimt en leert luisteren, en wanneer je gedachten en gevoelens resoneren met je ziel, dan kun je jouw intuïtie voelen. Die is altijd aanwezig. Wanneer je in contact staat met je intuïtie, kun je het inzetten als een toetssteen op belangrijke momenten. Bijvoorbeeld wanneer je geconfronteerd wordt met de beslissingen, vragen en keuzes.

2. HEILIG GELUID

Kundalini Yoga staat bekend om zijn heilige zangmuziek. Het Heilige geluid, of Naad Yoga, is gebaseerd op hoe geluidstrillingen het lichaam, de geest en de ziel beïnvloeden. Dit gebeurt door de bewegingen van de tong, de mond en de veranderingen van de chemicaliën in je hersenen. Wanneer je bewust de geluiden reguleren die je maakt, door bijvoorbeeld het doen van een mantra, door je ademhaling en door het ritme, dan kan dat diepgaande effecten op je gezondheid en welzijn hebben. Om nog maar te zwijgen van de pure vreugde die je ervaart wanneer je vanuit je hart en ziel chant.

3. DE GOUDEN KETTING

Kundalini Yoga wordt al duizenden jaren toegepast en overgedragen van meester op student. Wanneer je Ong Namo Guru Dev Namo reciteert om een ​​Kundalini Yoga-les te beginnen, word je verbonden met de lange rij spirituele meesters die je zijn voorgegaan. Je roept hen en de leraar in jezelf op voor begeleiding, bescherming en wijsheid. Dit wordt de Gouden Ketting genoemd. Het is een overdracht van spiritueel bewustzijn, die garandeert dat de leer van Kundalini Yoga puur, onvervalst en effectief blijft.

10 goede redenen om Kundalini yoga te beoefenen - guru ram dass

4. KARMA IN DHARMA OMZETTEN

De beoefening van Kundalini Yoga haalt je uit de cyclus van karma. Door je positieve intentie om te groeien en door jezelf Kundalini kriya’s (oefeningen) te laten doen, verbrandt je karma als het ware. Hoe meer je oefent, hoe meer aanwezig, bewuster en intuïtiever je wordt. Je loopt dan het pad van dharma (bewust leven) in plaats van te leven in reactie op je karma (de resultaten van je vroegere acties).

5. BESCHERMING TEGEN NEGATIVITEIT

Kundalini Yoga beoefening versterkt en vergroot je elektromagnetische veld, ofwel je aura. Dit is het energieveld dat je omringt, en dat je waarschuwt voor positieve en negatieve invloeden in je omgeving. Een zwakke aura kan negatieve invloeden toelaten en zelfs aantrekken. Een grote, sterke, heldere aura kan je beschermen tegen negativiteit en je gecentreerd houden in het licht van je ware identiteit.

6. EMOTIONELE BALANS EN NEUTRALE MIND

Kundalini Yoga versterkt het zenuwstelsel, balanceert de klieren, zuivert het bloed en ruimt onbewuste gedachtepatronen op. Dit geeft je een groter bewustzijn, en het vermogen om te kiezen hoe je reageert op je eigen gedachten en gevoelens. Door oefening kun je je geest en lichaam trainen om niet langer emotioneel te reageren. Niet door je emoties te onderdrukken, maar door een bufferzone te ontwikkelen. Een tijd en ruimte om te verwerken en bewuste keuzes te maken over je reacties. Ontwikkel jij je neutrale geest, de plaats waar het positieve en het negatieve in een oogwenk worden geëvalueerd, dan kun je handelen vanuit die staat. Een staat van niet-gehechtheid, van mededogen en van neutraliteit. Handelen, niet reageren.

7. DIEPE ONTSPANNING DIE HELPT

Kundalini Yoga versterkt het zenuwstelsel en brengt het in balans. Wanneer je zenuwstelsel zwak is, ben je vatbaar voor ongezonde reacties op stress. Tijdens een Kundalini Yoga kriya en de diepe ontspanning die erop volgt, worden alle zenuwuiteinden in het lichaam herstelt. Je ervaart een diepe verjongende staat van totale ontspanning waar genezing kan plaatsvinden. Regelmatige beoefening geeft je extra uithoudingsvermogen en veerkracht tijdens alledaagse stress.

8. KUNDALINI YOGA LEVENSSTIJL

Omdat Kundalini Yoga specifiek is afgestemd op gewone mensen, dus mensen die een baan, gezin en een druk leven hebben, werkt het snel en is het bijzonder effectief. Ook bevat het een breed scala aan leefstijlinformatie. Je kunt ervoor kiezen om een ​​wekelijkse yogales bij te wonen en daar de voordelen te genieten. Maar je kunt er ook voor kiezen om een ​​hele reeks beproefde yogische leringen in te gaan over persoonlijke hygiëne, voeding, numerologie, opvoeding, relaties, communicatie, onzelfzuchtige service en nog veel meer.

10 goede redenen om Kundalini yoga te beoefenen

9. COMMUNITY & VERBINDING

Samen zijn met gelijkgestemde zielen is een krachtig hulpmiddel bij het zoeken naar spirituele groei en hoger bewustzijn. Kundalini Yoga centra en studio’s verwelkomen yogastudenten en -leraren om een ​​gemeenschap te creëren. Bijvoorbeeld speciale gelegenheden te vieren met groepsmeditaties, heilige chant-concerten, pot-luck borrels en gemeenschapsserviceprojecten. 3HO Foundation International sponsort wereldwijd Kundalini Yoga-evenementen, evenals lokale Kundalini Yoga-centra. Als je bezig bent met het aanbrengen van positieve veranderingen in je leven, is de verbinding met en ondersteuning van een spirituele community van onschatbare gave.

10. WORD VRIENDEN MET JE ZIEL EN MANIFESTEER JE LOT

Kundalini Yoga geeft je een ervaring van wie je bent wanneer de greep van het ego je loslaat. Het maakt het mogelijk om de diepte van je ziel te voelen en te kennen. Je krijgt toegang tot jouw waarheid en creëert een sterke verbinding met je ziel en zielsmissie in dit leven. Kundalini Yoga is het verenigen van de eindige zelf met het Oneindige. Zodra je dit ervaart, hoef je niet langer naar veiligheid buiten jezelf te zoeken. Die veiligheid komt van binnen. Van weten wie je bent in relatie tot het universum. Je weet wie je bent en je kunt jezelf zijn. Je kunt de pijn van voorbije wonden achterlaten en de bestemming van je ziel manifesteren.

Vertaald uit een artikel van Guru Tera Kaur, editor van de 3HO Foundation. Zij beoefent en doceert Kundalini Yoga sinds 1972.

P.S. Wil jij ook Kundalini Yoga proberen en direct ook een community om je heen hebben? Probeer dan nu een maand gratis online Kundalini Yoga in de Kundalini Yoga Club. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.