Kundalini Yoga Teacher Training Level 1 


 met speciaal BONUS pakket

Een Nieuwe Tijd. Een Nieuwe Energie. Een Nieuwe Teacher Training


RYS-200 uurs opleiding gecertificeerd door Yoga Alliance

Beste (toekomstige) Yoga Leraar,


Ben jij geïnspireerd geraakt door de transformerende kracht van Kundalini Yoga?

En wil jij deze ervaring verdiepen?

En deze ervaring doorgeven?


En zoek jij een moderne open opleiding zonder dogma, cult gedrag en zonder ouderwetse Guru verheerlijking?


Dan ben je bij ons aan het goede adres!


Wij ondersteunen jou om een moderne Kundalini Yoga leraar te worden die kennis heeft van de geschiedenis van Kundalini Yoga maar die ook open staat voor de verdere groei, evolutie en toekomst van Kundalini Yoga.


Onze yoga opleiding vindt plaats in een ondersteunende coachende en veilige omgeving. 


Word je uitgedaagd?


Jazeker! We geloven dat groei buiten je comfortzone plaatsvindt.


Maar wel in een veilige omgeving en nooit zonder jouw toestemming.


Op deze pagina kun je alle informatie over onze Kundalini Yoga opleiding vinden.


Ik wens je veel liefde, uitdaging en yoga plezier toe!


Namens het Lerarenopleiding Team,

Guru Gian Singh/ Jasper Kok (Hoofddocent), Amrit Dev Kaur Khalsa, Surjan Kaur/ Kim Bakker


De Onderdelen van de Leraren opleiding

Je persoonlijke beoefening (sadhana)

Exacte yogisch instructies voor optimale yoga practice.

Van 11 minuten om een burn-out te voorkomen tot 2,5 uur voor volledige spirituele transformatie. De keuze is aan jou.

Traditionele Kundalini Yoga Sadhana en aangepaste sadhanas aan je levensstijl en levensfase

Hoe werkt Kundalini Yoga?

Hoe Kundalini Yoga je innerlijke transformatie proces activeert en oude pijnen heelt. 

Subtiele en fysieke anatomie. De 10 energetische lichtlichamen, de 7 chakras, de 5 tattvas, de 3 gunas. 

Kriya, meditatie, pranayama, bhanda, dhristi, mantra. 

Hoe kies je de juiste kriya voor jezelf en voor je lessen. 

Allignment in Kundalini Yoga beoefening

De geschiedenis van Kundalini Yoga

De geschiedenis volgens Yogi Bhajan en 3HO

Een bredere geschiedenis van Kundalini Yoga

De relatie tussen Kundalini Yoga en het Sikhisme

Yogische technieken zoals haargroei en tulband (waar komt het vandaan en wat kan of wil je ermee in de moderne tijd)

De relatie van Kundalini Yoga tot de grotere Yoga traditie (met het verschil tussen tantrische yoga en hatha yoga)


De spirituele kant van Kundalini Yoga

Lichaam, geest, spirit. Het eerste energetische lichaam. De ziel. De ervaring van Oneindigheid door Kundalini Yoga beoefening. 

De rol van Dharma, Guru en Sanghat in het spirituele proces.

De mooie en uitdagende kanten van spirituele ontwaking. 

Het bewaren van balans en geestelijke stabiliteit in het ontwakingsproces. De verschillende fases in spiritueel ontwaken.

Je rol en verantwoordelijkheid als Kundalini Yoga leraar

"Space houden" voor je studenten.

De rol van compassie en de neutral mind.

Communicatie met leerlingen

Je professionele rol en de ethische kant van een spirituele leraar

De ethische code van een leraar

Ik ben Kundalini Yoga leraar. Wat nu?

De wereld van het lesgeven. Eigen studio, als leraar in een andere studio, online?

Marketing en het proces van studenten aantrekken.

Het integreren van de yogische levensstijl in je dagelijkse leven. 

Verder studeren en ervaren in Kundalini Yoga land. 

De gaves en de uitdagingen van het Kundalini ontwakingsproces.

Ontmoet de leraren:

Guru Gian (Jasper Kok) - Hoofddocent

Al bijna 20 jaar beoefen ik met veel plezier Kundalini Yoga & Meditatie. Als gecertificeerd Kundalini Yoga docent en als Yoga Therapeut ondersteun ik al weer 12 jaar met behulp van Kundalini Yoga mensen in hun struggles met ziektes en blokkades en in het vinden van hun hart's verlangen.

In 2015 richte ik Gian Instituut op en lanceerde ik de Kundalini Yoga coaching level 1 training. Meer dan 200 studenten in binnen en buitenland volgden deze unieke Kundalini Yoga en persoonlijke ontwikkelingstraining en zijn nu Yoga Coaches.

Sinds 2018 is het mijn missie om alle Kundalini Yoga kriyas en meditaties in het Nederlands te vertalen en op video op te nemen. Samen met andere gastdocenten leeft dat voort in het grootste Nederlandstalige online Kundalini Yoga platform: De Kundalini Yoga Club.

Als ex-wetenschapper en gepromoveerd econoom kijk ik met een nuchtere blik op de wondere wereld van Kundalini Yoga. Voor mij is Kundalini Yoga de meest transformatieve technologie die ik ken. Ik deel het graag met jou! 

In 2023 heeft Jasper via het Experienced Teacher Pathway van Yoga Alliance de E-RYT 500 en RYS 200 gekregen. Dat betekent dat hij nu Lead Trainer kan zijn van 200 uurs en 500 uurs yoga opleiding kan zijn.

Dit is wat anderen zeggen over Jasper

Amrit Dev Kaur Khalsa

Amrit Dev Kaur Khalsa is al meer dan 15 jaar Kundalini Yoga docent en 12 jaar Kundalini Yoga lerarenopleider voor KRI. Naast Kundalini Yoga leraar is zij Doula en geeft zij ook Doula trainingen en is verbonden aan het Post Natal Support Network.Jasper Jansen

Al bijna 15 jaar praktiseer ik kundalini yoga. Sinds 2016 ben ik gecertificeerd kundalini yoga docent. De afgelopen 5 jaar heb ik mij ontwikkeld als Yoga Coach en doceer ik sinds 3 jaar op de lerarenopleiding van Guru Gian.


Mijn 20 jaar ervaring als fysiotherapeut en manueel therapeut geven mij een stevige basis om les te geven op de lerarenopleiding in de meer ‘westerse’ onderdelen, zoals fysiologie, neurologie en anatomie. Ik vind het mooi om telkens te zien hoe mijn wetenschappelijke
achtergrond en de yoga kennis elkaar versterken!

Lauren Grusenmeyer (lerarenopleider in opleiding)

Lauren is kundalini yoga leraar, onderneemster, voormalig grafisch ontwerpster en spirituele mentor. Ze is oprichtster van Household Practice yogastudio in Gent, waar ze tevens woont en werkt met haar gezin.


Lauren ontdekte de indrukwekkende kracht van kundalini yoga nadat ze jaren dans, yoga en healing kunsten had beoefende. Ze was zo onder de indruk van deze yogische technologie dat ze besloot een leraren opleiding te volgen bij Ra Ma Institute van Guru Jagat. Deze training werd de katalysator voor grote veranderingen in haar leven en bracht haar op een nieuw pad in een diepere afstemming met haarzelf. De opeenvolgende jaren bleef ze intensief trainen terwijl ze moeder werd van twee kinderen en haar bedrijf startte. Kundalini yoga gaf haar een aantal eenvoudige tools om grote helderheid en kracht te ervaren in het midden van het leven. De weelde aan lessen die ze ontving, inspireerden haar om dit pad verder te bewandelen en dit met zoveel mogelijk mensen te delen.


Hoewel kundalini yoga centraal staat in Lauren haar practice, verrijkt ze haar werk met ervaringen uit diverse spirituele lineages zoals tantra, lichaamswerk, taoïsme en sjamanisme. Lauren gelooft in het menselijk onmetelijke potentieel voor grootsheid en gelooft dat met de juiste tools  de lagen van desillusie kunnen worden afgeworpen om zo tot een diepe zielsverbinding te komen. Vanuit deze verbinding heeft eenieder de kans diepe vervulling te vinden en dat is de missie die haar dagelijks drijft.

Wat leer je in de opleiding?

 • Wat Kundalini is en hoe het je lichaam, emoties, geest en spirit beïnvloedt
 • De 3 doelen van alle Yogas en hoe Kundalini Yoga hier mee omgaat
 • Hoe je op een veilige manier je Kundalini kunt ontwaken zonder door een Guru geïnitieerd te worden.
 • Hoe Kundalini Yoga zorgt voor transformatie en welke lichaamsystemen daarbij helpen
 • 1 essentieel element in Kundalini Yoga waardoor deze yoga vorm zo effectief is
 • Waarom traditioneel gezien je met andere yoga vormen je van de wereld afzet en met Kundalini Yoga juist meer in de wereld komt.
 • De 2 noodzakelijke ingrediënten voordat je Kundalini actief wordt (en je de expansie van je bewustzijn kunt ervaren)
 • De 2 kanten van elke Kundalini Yoga asana en hoe deze 2 kanten ervoor zorgen dat je veel minder weerstand en veel positievere effecten van je practice ervaart.
 • Hoe creëer je je eigen sadhana zonder uitgeput te raken
 • Een vaak vergeten mindset die voorkomt dat je in een yoga burnout komt of dat je stopt met je practice (dit is waarschijnlijk het meest waardevolst wat je kunt leren en je hebt er je hele leven wat aan)
 • Welke elementen er "traditioneel" gezien in een Kundalini Yoga Practice zit en hoe een moderne benadering van je kundalini yoga practice er uit ziet
 • Een belangrijke vrouwelijke focus in je Kundalini Yoga practice die de mannelijke kant van Kundalini Yoga balanceert (en die ik persoonlijke in mijn eigen beoefening toepas en me daardoor veel meer gegrond voel).
 • De effecten van de verschillende oefeningen en hoe je deze het beste kunt uitvoeren (zodat je optimaal resultaat uit je oefening haalt zonder geblesseerd te raken)
 • De 8 verschillende aspecten en technieken in Kundalini Yoga (dit is de reden waarom Kundalini Yoga zoveel dieper werkt dan andere yogas)
 • Wat te doen als je studenten (of jijzelf!) een oefening niet (volledig) kunnen doen en hoe je dit op een liefdevolle constructieve manier aanpakt.
 • Een heldere stap voor stap manier om te groeien in Kundalini Yoga oefeningen (hierdoor wordt beoefening veel prettiger en hou jij en je studenten het beter vol).
 • De hele geschiedenis van Kundalini Yoga inclusief maar niet exclusief zoals onderwezen door Yogi Bhajan. (Plus welke "cult-achtige" aspecten van Kundalini Yoga je beter links kunt laten liggen.)
 • Hoe je zelf eenvoudige basis kriyas maakt en hoe je de kriyas van Yogi Bhajan kunt gebruiken. (Dit doorgronden heeft mij meer dan 10 jaar gekost, maar de laatste 5 jaren maak ik aangepaste basis "kriyas" voor mensen in het bedrijfsleven en mensen met beperkingen. Nu vind ik deze zelfs zo fijn dat ik ze zelf vaak doe.)
 • Ontdek de belangrijkste manier hoe yogis contact maken met een energetisch veld waarin alle informatie over kriyas en meditaties opgeslagen ligt, zonder dat je ze zelf van een leraar geleerd hoeft te hebben. (Dit was de manier waarop Yogi Bhajan de meeste kriyas doorkreeg, en het geeft jouw de kans dit ook te doen mits je hiervoor de tijd en energie vrijmaakt. Het principe van de Golden Chain in Kundalini Yoga heeft de oorsprong in dit fenomeen.)
 • De originele 12 stappen lange ochtend practice van de Kundalini Yogis waarvan de laatste 2 stappen nu bijna niet meer beoefent worden maar die voor veel meer plezier in je practice zorgt. (Toen ik dit in mijn studies naar Kundalini Yoga tegen kwam paste ik het gelijk toe in mijn trainingen en retraites en mijn studenten waren er verrukt over.)
 • Heldere instructies hoe je als beginner en voor beginnende studenten het best Kundalini Yoga kunt benaderen
 • De 4 voorwaarden van Kundalini Yoga beoefening die ervoor zorgen dat je de beloofde resultaten behaalt (en ja daar zit ook het allerbelangrijkste ingredient van zelf-liefde bij. Bij mij duurde het 7 jaar voordat ik dit stukje kon integreren in mijn practice. Dit stukje zit niet in traditionele Teacher Trainingen en was de reden dat ik in 2015 de Kundalini Yoga Coaching level 1 opleiding ben begonnen. 
 • De 7 belangrijkste vormen van pranayama (ademhalingstechnieken) met gedetailleerde beschrijvingen zodat jij het goed kan leren en weer goed kan doorgeven. (Pranayama is essentieel in Kundalini Yoga omdat het de effecten van de fysieke houdingen vergroot, je hele lichaam vult met zuurstof, je mind helder maakt, je zenuwstelsel versterkt, je beide kanten van je hersenen in balans brengt, je aura opschoont, je lichaam ontgift, je spijsvertering verbetert, en angsten, onzekerheden, irritaties en depressies vermindert. Alleen hiervoor wil je al Kundalini Yogi zijn!)
 • De 4 "locks" die ervoor zorgt dat de Kundalini Energie die je losmaakt ook goed doorstroomt.
 • De 5 effecten van mantras op je lichaam
 • Waarom je vooral NIET je ego moet "vernietigen". (Dit is essentieel want anders kom je in zelf-kritiek, negatieve programmering en versterk je juist je ego!)
 • Het belangrijkste (kleine) punt in je lichaam die er voor zorgt dat het ontwakingsproces van start gaat (en natuurlijk kriyas om dit te versterken).
 • Hoe Kundalini Yoga je door de uitdagingen van het leven kan helpen met specifieke mantras, meditaties, kriyas en yogische levenstijl suggesties voor de belangrijkste uitdagingen.
 • Stap voor stap instructies om bewuster oefeningen te doen en om dieper los te laten in de ontspannende fases van Kundalini Yoga. (Tevens leer je de juiste woorden zeggen om je studenten dieper in hun Zijn te laten komen.)
 • En natuurlijk nog heel veel meer.

En verder:


Je gaat een pad op van spiritueel wakker worden. Je bewustzijn verruimt. Meer energie komt vrij en je ontdekt allerlei nieuwe talenten. Vergis je niet. Kundalini is de bron waaruit genieën hun inspiratie halen, waar muzikanten hun creativiteit uithalen, en waar spirituele "gurus" hun charisma vandaan halen. De energie van Kundalini is de Energie van het Universum. Oneindig krachtig. Het zal je vriendelijker maken, intuïtiever, liefdevoller, aantrekkelijker. En het zal je ook uitdagen je patronen onder ogen te zien. En om zowel je donkere als lichte stukken in je psyche te integreren. Het Kundalini proces wil heelheid en waarheid. Het is een avontuur. Altijd uitdagend en nooit saai. En het brengt je op je eigen pad van je Hart.

Praktische Informatie Over De Opleiding

Data

8 - 11 september 2024

20 - 24 november 2024

24 - 30 maart 2025

12 - 15 juni 2025

Locatie

Dopersduin 

Oorsprongweg 3 in Schoorl

Wat krijg je?

- de training tot Kundalini Yoga leraar in het Nederlands

- 16 overnachtingen in een 2-persoonskamer

- biologisch vegetarisch yogisch eten

- 2 manuals over Kundalini Yoga (engels)

- 1 keer persoonlijk 60 minuten persoonlijk consult met Guru Gian

- levenslang toegang tot de online omgeving van de opleiding (met alle updates)

- 1 jaar gratis toegang tot alle kriyas en meditaties (meer dan 200) van de Kundalini Yoga Club in het Nederlands

- levenslange toegang tot 10 waardevolle cursussen in de Kundalini Yoga Club

RYS-200 gecertificeerde 200 uurs opleiding door Yoga Alliance

Als een van de eerste onafhankelijke Kundalini Yoga lerarenopleidingen hebben we een onafhankelijke certificatie van de grootste Internationale Yogavereniging Yoga Alliance voor onze 200 uurs Kundalini Yoga opleiding. Hiermee kan je in iedere yoga studio Kundalini Yoga les geven.

Alle studenten krijgen 1 jaar toegang tot het lidmaatschap (Waarde - €133)

En ALLEEN DIT JAAR ontvang je een extra bonus - toegang tot 10 waardevolle cursussen (Waarde - €1141)

1. Levenslang toegang tot de  Kundalini Introductie Training 1.0

Ontdek Kundalini Yoga, de Moeder van Alle Yogastijlen, en leer hoe deze krachtige mix van Hatha, Raja, en Mantra Yoga speciaal is ontworpen voor moderne mensen met een druk leven. In deze cursus leer je de 4 essentiële ademhalingstechnieken voor meer energie, verken je de 8 aspecten van Kundalini Yoga voor snelle en diepgaande resultaten, en ontdek je hoe elke asana je fysieke en spirituele welzijn verbetert. Versterk je lichaam, verscherp je geest, en bouw een krachtig aura op terwijl je de unieke benadering van Kundalini Yoga omarmt.


De normale prijs is €197 en je ontvangt het GRATIS

2. Levenslang toegang tot de  Mantra als Medicijn cursus

Ontdek de kracht van mantra's en hoe ze invloed kunnen hebben op ons lichaam, emoties en wat we aantrekken, zoals voorspoed. In Kundalini Yoga worden de meeste mantra's in Gurmukhi, een heilige Indiase taal, gereciteerd, beladen met vibraties van vrede, voorspoed en connectie. Leer hoe je de juiste mantra's kiest voor sleutelmomenten, zoals angsten, relaties, en financiën, en ontwikkel een diepere verbinding met je ziel door het gebruik van mantra's.


De normale prijs is €97 en je ontvangt het GRATIS

3. Levenslang toegang tot de Tantra way of living cursus

Ontdek "A Tantra way of living," een introductie in de wereld van Tantra, een compleet yogasysteem uit de Kundalini Yoga en Meditatie familie. Deze cursus is speciaal ontworpen voor mensen die voluit willen leven, een diepere connectie met hun lichaam en ziel willen ervaren, en openstaan voor nieuwe ervaringen, waarbij ze zichzelf volledig leren accepteren zoals ze zijn. In tegenstelling tot de populaire opvatting is Tantra meer dan alleen seksuele oefeningen; het is een compleet systeem dat alle aspecten van het leven omvat, van de mannelijke en vrouwelijke energieën tot het licht en de schaduw, zonder oordeel, en gericht op totale overgave en belichaming.


De normale prijs is €147 en je ontvangt het GRATIS

4. Levenslang toegang tot de  Groene Dieet cursus

Ontdek het 11-daagse Groen Dieet Programma, een eeuwenoud krachtig yogisch detox dieet om slank, licht en spiritueel helder te worden, waarbij je zelf bepaalt wanneer je begint. Dit speciale mono-dieet vanuit de Kundalini Yoga traditie helpt je lichaam ultiem te ontgiften, waardoor je een nieuwe frisse start kunt maken en spanning en angst los kunt laten, zowel op spiritueel, mentaal, emotioneel als fysiek niveau. Met voordelen zoals een verhoogde energie, verbeterde gezondheid van organen, heldere geest, en meer.


De normale prijs is € 67 en je ontvangt het GRATIS

5. Levenslang toegang tot de Koude Training

De "Kundalini ICE: koude training voor yogi's" belooft een unieke combinatie van verschillende technieken zoals Tibetaanse Tummo-technieken en de Wim Hof-methode om het immuunsysteem te versterken en de stofwisseling te verbeteren. Het programma, ontwikkeld door Bibian Hopmans en Guru Gian, biedt een holistische benadering met aandacht voor ademhaling, mindset en koude training. Met positieve getuigenissen en gerichte instructies lijkt het een boeiende kans om zowel fysiek als mentaal te groeien.


De normale prijs is €97 en je ontvangt het GRATIS

6. Levenslang toegang tot de  Slaap van de Yogi cursus

"SLAAP VAN DE YOGI" biedt een exclusieve online training geleid door Lieselot Boone, een ervaren Kundalini Yoga-docente en coach, om diepe rust en vernieuwde energie te vinden. Met modules die zich richten op het ontdekken van de geheimen van diepe slaap, het begrijpen van de wetenschap achter een goede nachtrust, het vinden van innerlijke rust voor het slapengaan, het beheersen van piekerende gedachten, en het ontdekken van ademhalingstechnieken om stress te verminderen, zal deze training je helpen om een goede nachtrust te verkrijgen en een scala aan voordelen te ervaren, waaronder een sterker immuunsysteem, verbeterde concentratie, emotionele veerkracht, vernieuwde energie en meer. Met levenslange toegang tot de online training, video-instructies van Kundalini Yoga Kriya's, audio-instructies voor ontspannende Yoga Nidra-sessies en bonusmateriaal van Lieselot Boone, biedt deze cursus een holistische benadering om je welzijn te verbeteren.


De normale prijs is €49 en je ontvangt het GRATIS

De mannelijke kant van mijn vriendin

7. Levenslang toegang tot de  

Kundalini Yogi 2.0:

Integrating the Masculine and the Feminine

cursus (taal - ENG)

Mantra’s kunnen invloed hebben op ons lichaam en wat we "Introduction Kundalini Yoga 2.0" is een online training die je bekendmaakt met de basis van Kundalini Yoga en Meditatie, terwijl het je leert hoe je mannelijke en vrouwelijke energie integreert. De cursus is geschikt voor zowel beginners als mensen met enige ervaring, en biedt toegang tot 20 instructievideo's die de technieken uitleggen en demonstreren, waardoor je direct kunt beginnen met oefenen. Geleid door een ervaren instructeur met bijna 20 jaar ervaring, biedt deze training een uitgebreide introductie tot Kundalini Yoga.


De normale prijs is €97 en je ontvangt het GRATIS

8. Levenslang toegang tot de 

Introductie in Hatha Yoga met Margot Hallemans

Ontdek Hatha Yoga met Margot Hallemans, een laagdrempelig programma dat je inspireert om een nieuwe ochtendroutine te ontwikkelen. Deze cursus bestaat uit zes video's die je begeleiden bij het verkennen en erkennen van je lichaam, met focus op intentie, plezier en gevoel. Naast de yogalessen krijg je reflectievragen en een speciaal reflectieschriftje om je ervaringen en gevoelens vast te leggen, terwijl je werkt aan flexibiliteit en zelfreflectie.


De normale prijs is €66 en je ontvangt het GRATIS

9. Levenslang toegang tot de  

De Innerlijke Reis

De Innerlijke Reis is een 14 weken online programma waarin Jolène je begeleidt door de transformatiefase van de overgang met Kundalini Yoga en meditatie-oefeningen. Je leert wat er in je lichaam en geest verandert, creëert meer tijd voor jezelf, en ontwikkelt nieuwe gewoontes om deze levensfase met rust en balans te doorstaan. Het programma bevat thematische yogalessen, meditatie, coachingsvragen en intuïtieve schrijfoefeningen om je te helpen deze periode als een kans voor persoonlijke groei en transformatie te zien.


De normale prijs is €247 en je ontvangt het GRATIS

10.  Levenslang toegang tot de Dankbaarheid Beleving voor 2

Deze 11-daagse online training is ontworpen om de band tussen jou en een dierbare te versterken door middel van dankbaarheid. Dagelijkse oefeningen helpen jullie om samen positieve aspecten van jullie relatie te ontdekken en te waarderen. De training is geschikt voor allerlei relaties, van partners tot vrienden, en biedt een mix van opdrachten, audiofragmenten, en online groepssessies. Trainers Sandesh en Djezz Manon begeleiden jullie door het proces, gericht op het ontwikkelen van een diepere connectie en een positieve mindset. Schrijf je vandaag nog in en ervaar hoe dankbaarheid jullie relatie kan verrijken en versterken.


De normale prijs is €77 en je ontvangt het GRATIS

Bonus pakket t.w.v. 1274 Eur

Ja, ik weet genoeg. Ik wil Kundalini Yoga leraar worden!

Ik word leraar voor de early bird prijs


en ontvang het geweldig bonus pakket.

Jouw Investering:

Trainingsuren
overnachtingen met biologisch eten
kundalini yoga boeken
certificaat
trainers
Kundalini Yoga Club
Online leeromgeving
Toegevoegde cursussen

Kundalini Yoga Teacher Training level 1

(Early Bird prijs tot 31.07.2024)

€3597,- 
200 uur
16
2
Yoga Alliance
3
1 jaar
Levenslang
10

Kundalini Yoga Teacher Training level 1

(normale prijs)

€ 3897,-
200 uur
16
2
Yoga Alliance
3
1 jaar
Levenslang
10

Boek de training nu voor de early bird prijs  3.597,- eur ipv 3.897,- eur

en ontvang het bonus pakket t.w.v. eur 1.274. eur

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Ja,ik transformeer mijn leven
en die bonus is levenslang voor mij

Ik heb nog vragen. Ik wil een gratis advies gesprek. 

Vraag en Antwoord:

Q: Kan ik meedoen als ik nog geen of weinig ervaring heb?

A: In principe is de opleiding voor iedereen toegankelijk. Wel adviseren we je om eerst een stuk of 10 lessen te volgen om te kijken of het wat voor je is. Zo lang je een open mind hebt is meedoen geen probleem. Wees er wel van bewust dat een Kundalini Yoga opleiding intens is en ook confronterend kan zijn. 


Q: Kan ik meedoen als ik fysieke of geestelijke beperkingen heb?

A: Dat licht er aan. Lichte beperkingen zijn geen probleem. Wel raden we je aan eerst even te overleggen met ons via jasper@gurugian.nl.


Q: Wat is het verschil tussen een KRI en een Yoga Alliance certificaat?

A: Een Yoga Alliance certificaat is een breder geaccepteerd certificaat dan een KRI certificaat. Omdat de KRI en de organisaties rondom Yogi Bhajan in opspraak zijn gekomen kiezen wij ervoor om ons aan te sluiten bij een neutralere en professionelere organisatie als Yoga Alliance. We hebben dit certificaat ontvangen voor onze trainingen en daarmee zijn E-RYT 500 en E-RYS 200 gecertificeerd door Yoga Alliance.


Q: Ik heb gehoord dat Yogi Bhajan in opspraak is gekomen. Is het nog verantwoord om Kundalini Yoga leraar te worden?

A: Ja, Yogi Bhajan is in opspraak gekomen. Net als vele andere illusture yoga leraren zoals Iyengar, Bikram, Swami Satchitananda, is Yogi Bhajan van zijn voetstuk gevallen. Het is belangrijk om te weten dat Kundalini Yoga en Yoga veel ouder zijn dan Yogi Bhajan. Er is een universeel veld met Teachings en Practices waar wij op in kunnen tappen. 

Wij zijn niet begonnen met Yoga beoefening door Yogi Bhajan en wij zullen ook niet stoppen met Yoga beoefening door Yogi Bhajan. Q: Wat is je persoonlijke positie t.o.v. Yogi Bhajan?

(Guru Gian/ Jasper Kok) Ik heb Yogi Bhajan persoonlijk nooit gekend. Hij stierf in 2004 en ik begon in 2005. Ik had hem hoog zitten als spiritueel leraar. Wel heb ik vanaf het begin gezegd dat het niet kennen van Yogi Bhajan voor mij een voordeel is omdat ik niet in zijn sterke projectie zit. Door de beschuldigingen is hij persoonlijk voor mij van zijn voetstuk gevallen. Als link naar het Universele Bewustzijnsveld ben ik hem dankbaar. Dat voel ik en dat kan en wil ik niet ontkennen. Op het gebied van misbruik sta ik aan de kant van de slachtoffers. Op dat gebied strijd ik tegen hem. Uiteindelijk voel ik compassie naar alle kanten en voor mezelf. Het gaat niet om Yogi Bhajan, het heeft nooit over Yogi Bhajan gegaan (al dachten sommigen dat misschien wel), en het zal nooit over Yogi Bhajan gaan. Yoga en de oneindigheid zijn vele malen groter dan Yogi Bhajan of welke leraar dan ook. Dat is een mooie "humbling" les voor ons allemaal.  Ik voel me al jaren geleid door dit Universele veld en dat is ook wat ik jouw toewens. 


Q: In hoeverre komt Yogi Bhajan in de opleiding?

We beoefenen Kundalini Yoga in een brede context. Dat wil zeggen Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan EN tegelijkertijd Kundalini Yoga zoals ervaren door individuele beoefenaars. Voor delen van de Teachings van Yogi Bhajan hebben we gelukkig ook andere bronnen. We gaan heel zorgvuldig om met de andere adviezen die Yogi Bhajan heeft gegeven. En ze krijgen altijd eerst de test of ze aan de huidige ethische en morele waardes voldoen.


Q: Hoeveel dagen van de opleiding kan en mag ik missen? En kan ik deze inhalen?

A: Je mag 10% dus 2 dagen van de opleiding missen. Inhalen kan in een volgende opleiding. Wel dien je dan verblijf en etenskosten te betalen. 


Q: Kan ik de opleiding ook in delen betalen?

A: Ja je hebt de mogelijkheid om het in 6 of 12 keer te betalen. 


Q: Ik heb voedselallergie, is dat een probleem?

A: Nee dat is geen probleem. We hebben een eigen kok die rekening houdt met de meeste allergien. Zodra je je inschrijft krijg je een intake en daarin kan je ook je dieetwensen aangeven.Q: Ik heb nog andere vragen of ik twijfel. Waar moet ik zijn?

A: We snappen dat je nog vragen hebt over de opleiding. Stuur even een mailtje naar jasper@gurugian.nl en we maken een afspraak om je vragen te bespreken.