Yogi Saskia Derks vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen

Yogi Saskia Derks vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen

Wie ben je en wat doe je? 

Mijn naam is Saskia Derks. Ik werk in een hardloopspeciaalzaak in Borne. Daar adviseer ik mensen over alles wat te maken heeft met hardlopen en triathlon. Daarnaast ben ik bezig om mijn eigen praktijk op te zetten waar ik mensen wil begeleiden door middel van EFT (Emotional Freedom Technique), Running therapie en Kundalini Yoga Coaching. Ook ben ik in het bezit van 2 ElliptiGo’s (een combi apparaat crosstrainer, hardlopen en fietsen) waarmee je heerlijk in de natuur kan bewegen, hiermee laat ik mensen ervaren wat dat met je doet.

Hoe ben je met Kundalini Yoga in aanraking gekomen?

Heel lang geleden ben ik begonnen met hatha yoga en yoga swing. In 2016 heb ik via een bewustzijnsdag bij Tanja Kienhuis mogen ervaren wat Kundalini Yoga is. Hierbij was Jasper (Guru Gian) aanwezig. Ik heb met hem gesproken en zijn folder meegenomen. Later dat jaar ben ik samen met Tanja begonnen aan de Level 1 Kundalini Yoga Coaching.

Wat voor een rol speelt Kundalini Yoga in je leven? Hoe heeft het je leven veranderd?

Tijdens de opleiding van Jasper ben ik mijzelf erg tegengekomen. Na alles wat ik gedaan heb aan therapie, vanwege trauma’s in het verleden, kwam er toch nog heel wat los. De opleiding heb ik als prettig, confronterend, soms frustrerend maar bovenal als heel fijn en welkom ervaren.  Sindsdien sta ik (bijna) elke ochtend om 6.00 uur onder de koude douche om vervolgens mijn sadhana te doen. Dit bestaat vaak uit een kriya en meditatie. Het heeft mijn leven zodanig verandert dat ik nu mijzelf veel meer liefde geef en nog steeds in een hele mooie transformatie zit. Ik sta dan ook te popelen om deze vorm van yoga door te geven aan anderen. Daar waar ik de opleiding eerst alleen voor mijzelf heb gedaan, zie ik nu in dat ik dit niet voor mijzelf kan houden en dit moet gaan doorgeven.

Welke kriya en/of meditatie doe je graag en waarom?

Op dit moment is dat de Kriya Navel Adjustment and Eliminiation, omdat deze best pittig is en ik wel van een uitdaging hou, maar vooral het effect daarna. Ook de Meditation for a Calm Heart doe ik graag om dicht bij mijzelf te blijven.

Heb je een tip voor mensen die willen beginnen of al langer bezig zijn?

Wil je graag beginnen dan zeg ik; DOEN. Dit is echt zo waardevol voor jezelf, echt een kadootje. En beoefen je al Kundalini Yoga dan zou ik zeggen; blijf jezelf uitdagen. Kundalini Yoga heeft mij veel gebracht. Ik ben de persoon die ik nu ben daardoor en kan liefdevol in mijn eigen kracht staan.

Wil je nog iets anders kwijt, wat hier niet staat?

Ik ben heel dankbaar dat ik lid ben van de Kundalini Yoga Club. Waar ik eerder alleen op mijn mat zat te bedenken welke kriya ik zou doen. Is het nu mijn mobiel of computer erbij pakken. Snelkoppeling naar de site en beginnen maar. En hoe makkelijk is het als je de kriya van de week doet. Niet meer zoeken….

Wil je net als Saskia Kundalini Yoga doen via de Kundalini Yoga Club? Probeer het dan nu 2 weken gratis.

P.S. Op 28 juni begint ook de Detox Challenge. Een mooie manier om kennis te maken van de kracht van Kundalini Yoga door 11 dagen de Detox Kriya te doen samen met honderden anderen in de Kundalini Yoga Club. Je aanmelden kan hier.

Over de schrijver
Margret
Door

Margret

op 17 Jun 2020

Wat mooi omschreven. En zo waar. Ik heb het proces van Saskia van dichtbij mee mogen maken. Een pittige ontwikkeling die ze liefdevol en dapper is aan gegaan. Mooi mens.

Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.