Ontdek waarom steeds meer werknemers, managers en ceo’s kundalini yoga coaching kiezen om stress en burnout te voorkomen en sneller te groeien [MET GRATIS EBOOK]

Ontdek waarom steeds meer werknemers, managers en ceo’s kundalini yoga coaching kiezen om stress en burnout te voorkomen en sneller te groeien [MET GRATIS EBOOK]

Een man met baard en tulband in een bedrijf is al geen gek gezicht meer. En de vermoeide CEO die in huilen uitbarst bij mij op de bank ook al niet. Yoga en meditatie in het bedrijfsleven is mainstream geworden. Zelfs minder mainstream yoga vormen als Kundalini Yoga worden steeds meer geaccepteerd. 

 

Wat maakt yoga coaching zo geschikt voor het bedrijfsleven?

Waarom is gewoon coaching niet meer genoeg? 

En waarom af en toe naar een yoga lesje gaan ook niet?

 

EEN NIEUWE TIJDGEEST

Hiervoor moeten we kijken naar de tijdgeest. Door de toename van technologie en communicatie zijn de veranderingen nog nooit zo groot geweest. Ieder paar jaar een nieuw systeem of management benadering.

 

Daarnaast verdwijnen de meeste zekerheden als een vaste baan, een levenslang huwelijk, of je leven lang wonen in hetzelfde dorp.

 

VERMOEIDE MENSEN

Hierdoor raakt ons zenuwstelsel sneller overprikkelt en ons hormoonhuishouding op hol. Dit uit zich in steeds groter groeiend aantal mensen met een burn-out op een steeds jongere leeftijd. 

 

Praten met een coach helpt. Maar is vaak niet genoeg. Het lichaam moet weer leren ontspannen en de geest rustig gemaakt om weer energie te voelen en goede beslissingen te nemen. En dat is het domein van yoga en meditatie. 

 

EEN ATTITUDE SHIFT

Maar alleen yoga en meditatie is ook niet genoeg. Vaak is echt een attitude shift nodig. Niet altijd maar meer willen en doorgaan op koffie of andere stimulerende middelen. Er is werk nodig aan de achterliggende overtuigingen waarom je zo hard werkt. En waarom je niet kan of wil ontspannen of lummelen. 

 

Ook vraagt het vaak om een andere benadering van de werkdag. Een andere indeling. Betere grenzen en meer momenten van ontspanning. Vaak komen mensen er dan achter dat ze op deze manier juist veel productiever en creatiever zijn. 

 

BLIJVENDE VERANDERING KOST TIJD

Maar een attitude shift kost tijd. Dat gaat met ups en downs. En daar heb je dan een coach voor. Die je bij de les houdt. Die je aanmoedigt. Waar je kunt uithuilen als je het niet meer ziet zitten. Of juist je successen en vooruitgang mee wilt delen. 

 

Op deze manier heb je niet een quick fix maar echt een duurzame verandering. Een van de redenen waarom ik mensen voor minimaal een half of een heel jaar coach met yoga en meditatie.

 

YOGA COACHING OM TE EXCELLEREN

Maar mensen doen niet alleen maar yoga en coaching om stress en burn out te voorkomen. 

 

Ze doen het juist ook om te excelleren. Om hun volledige potentie te leven. 

 

Ook hier heeft de yoga coach een streepje voor op de gewone coach. 

 

Yoga en meditatie vergroot de capaciteit van je zenuwstelsel, brengt je mentaal in balans en versterkt je intuïtie. Door meer te vertrouwen op je gevoel en intuitie hoef je minder te vertrouwen op externe informatie. 

 

Ook vergroot je zelfvertrouwen waardoor je sneller risico’s durft te nemen of een volgende stap aangaat. 

 

WAAROM ER STEEDS MEER VRAAG NAAR COACHING IS

Het spreekt voor zich dat juist als mensen een nieuwe stap nemen dat ze behoefte hebben aan een coach. Steeds meer verandering = steeds meer stappen die mensen zetten = steeds grotere behoefte aan coaches. 

 

 

WAAROM COACHES VEEL WAARDE LEVEREN

Nu denk je misschien, coachen is heel ingewikkeld?

 

Dat valt best mee. 

 

De meeste waarde die je creëert voor je coachee komt voort uit de structuur van coaching: de juiste vragen stellen en de ruimte bieden om te luisteren naar de wensen, uitdagingen en stappen van je cliënt.

 

Heb je dan ook nog eens ervaring met yoga en meditatie die je kunt delen met je cliënt dan schiet de waarde die je biedt aan je cliënt omhoog.

 

Die waarde groeit alleen maar als je ook nog relevante levens en of werkervaring hebt.

 

Als je daarnaast nog wat coachings technieken en meditaties leert om mensen te helpen innerlijk te groeien en beperkende gedachten te overwinnen, dan ben je klaar om mensen te coachen. 

 

Daarnaast geloof ik ook heel erg dat je de mensen/ clienten op je af krijgt die passen bij jouw persoonlijk, spirituele en professionele ontwikkeling van dit moment. Hoe meer je groeit, verantwoordelijkheid neemt en excelleert hoe beter je clienten. 

 

WAT EEN GOEDE COACH DOET

Het belangrijkste wat je als een coach kan doen is dit:

 

Mensen gefocust houden op hun intentie. Juist als het even moeilijk wordt of als ze het even niet meer zien zitten.

 

Mensen helpen zelf hun volgende stappen uit te vinden. En ze relevante yoga en meditatie oefeningen geven.

 

Zorgen dat mensen vaardigheden leren om op een goede manier met hun uitdagingen en kansen om te gaan.

 

Een optimale omgeving creëren voor mensen om hun intenties te realiseren. 

 

En mensen helpen hun innerlijke blokkades te overkomen. 

HOE KAN JE YOGA COACH WORDEN

Als je weet wat je moet doen is het helemaal niet zo ingewikkeld om werknemers, managers en ceo’s te coachen met yoga en meditatie.

Wil je weten wat er voor nodig is om Yoga Coach te worden? En mindsets, tools en technieken leren om gelijk aan de slag te gaan?

 

Download dan nu mijn gratis ebook: Hoe word ik (Kundalini) Yoga Coach

 

Ik ben zelf Kundalini Yoga leraar maar als jij Yin of Hatha of Vinyas of wat voor yoga vorm dan ook leraar bent geldt precies hetzelfde en download dan ook dit ebook:

 

Ebook Hoe wordt ik KY Coach

 

 

Ik hoop dat je het je dient.

 

Sat nam

Guru Gian/ Jasper

 

Ps. Ook als je geen KY coach wil worden is dit echt een heel leuk ebook met mijn eigen verhaal en veel tips en technieken om jezelf te motiveren om je missie te leven! Download het ebook hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.