Ontdek hier wat jij nu waard bent

Ontdek hier wat jij nu waard bent

Weet jij wat jij waard bent? En hier bedoel ik niet je intrinsieke waarde mee. In de ogen van God (Universum, Universele energie) zijn wij natuurlijk allemaal gelijk en hebben we evenveel waarde. Ik bedoel je economische waarde. Wat ben jij waard in de markt? Welke waarde geef jij? En welke waarde lever jij?

Waarom is het weten wat je waarde is belangrijk?

In mijn eigen leven en in mijn werk als yogaleraar en coach kom ik veel issues tegen met eigenwaarde. Mensen die zichzelf niet de moeite waard vinden. En die zichzelf niet op waarde kunnen schatten. De consequentie is dat als jij je waarde niet weet, iemand anders dat dan wel voor je bepaalt. Dus bepaalt iemand anders wat jij “verdient”. Zo werkt het in dit Universum.

Wat gebeurt er als je wel je waarde weet en kunt bepalen?

Geloof me, dit is een enorme spirituele doorbraak. Als je weet wat je waard bent, kun je jezelf “verkopen”. Je weet wat jij voor je tijd en diensten wilt hebben. En als je dan de juiste mensen vindt,  die dat er ook voor willen betalen en die jouw prijzen “het waard vinden”, dan ben je vrij en niet meer afhankelijk. Stel je dat eens voor. Hoe fijn het is om je eigen prijs en je eigen tijden te bepalen.

Ik geloof dat velen van ons op zo’n punt in onze ontwikkeling zijn dat we graag zelf onze waarde bepalen. Psychologisch gezien is dat ook een belangrijke fase in volwassen wording. Doordat we onze waarde weten, gaan we in onszelf geloven. En als we in ons zelf gaan geloven, raken we intrinsiek gemotiveerd. En als we intrinsiek gemotiveerd zijn, zijn we creatiever, productiever en blijer. Me dunkt dat je eigen waarde weten belangrijk is!

En hoe doe je dat nu, je eigen waarde weten?

Dit is een geheel subjectief proces. Waarin je groeit. Een voorbeeld uit mijn eigen coaching praktijk. Toen ik een jaar of 5 geleden van losse coaching sessies naar coaching programma’s ging, moest ik opeens mijn waarde gaan bepalen. Lastig! Ik begon met €1250,- voor een half jaar coaching. Dat was mijn eerste gevoel. Toen ik zag wat ik allemaal deed en gaf aan mijn coachees, en de groei en waarde voor mijn hen begon te zien, begon ik de waarde ook te voelen. Wederom een belangrijke stap in mijn “eigenwaarde” proces.

Naarmate ik mijn waarde meer en meer ging voelen, stegen mijn prijzen en op dit moment vraag ik tussen €2500,- en €3000,- voor een half jaar coaching. Ik doe nog precies hetzelfde. Een half jaar coaching. Tuurlijk word ik steeds vaardiger, maar het allerbelangrijkste is dat ik de waarde van mijn coaching beter voel. En omdat ik de waarde van mijn coaching voel, straal ik dat ook uit en als ik mijn prijs zeg dan voelt dat voor mij en de coachee congruent. Dat betekent niet dat de coachee altijd ja tegen mijn voorstel zegt. Daar gaat het ook niet om. Het gaat er om dat ik weet wat ik waard ben en wat ik vraag voor mijn coaching.

Een bijkomend voordeel is dat als je echt overtuigd van je waarde bent, deze vibratie ook in je aura, je elektromagnetisch veld komt. Daardoor trek je “vanzelf” cliënten aan die deze waarde ook kunnen waarderen en betalen. Vaak is de impact die je creëert bij deze cliënten ook veel groter waardoor zij relatief veel waarde uit de coaching halen. En zo groeit de waarde die je geeft en krijgt telkens door. Een heel natuurlijk proces.

Oefening voor als je even niet meer weet wat je waarde is

Natuurlijk zijn er ook dagen dat ik me wat minder voel. En dan heb ik soms ook twijfel over de waarde van mezelf en van mijn coaching. Voor die momenten heb ik een hele simpele zelf-coaching oefening bedacht die ik graag met je wil delen. Stel jezelf de volgende zelfcoaching vraag:

“Welke waarde geef ik als coach?” (Of “Waarom ben ik €3000,- per 6 maanden waard”)

En schrijf dan je antwoorden op. Bewaar ze: op momenten dat je even laag in je energie zit, kun je ze nogmaals doorlezen.

Mijn voorbeeld voor de 6 maanden coaching:
– Ik geef een yogisch neutrale space gericht op compassie en transformatie
– Sterke focus waardoor intenties gerealiseerd worden
– Goede balans tussen spirituele groei en materieel succes
– Goed luisteren
– Intuïtieve vraagstelling
– 6 maanden ondersteuning, zowel praktisch als spiritueel
Kundalini Yoga ondersteuning
– Accountability voor de coachee
– Partnerschap
– Creatief meedenken
– Kennis van de 10 energetische lichamen en hoe ze doorwerken bij de coachee en hoe die te gebruiken voor transformatie
– Win-win mentaliteit
– Eexpert in Kundalini Yoga en dagelijks meditatie doen
– Digitale ondersteuning via de Kundalini Yoga Club beschikbaar
– Kennis van ondernemerschap, groei, marketing, sales
– Intellectueel/academisch denkniveau
– Help mensen en geloof in mensen hun volledige potentie
– Help beperkende gedachten te overwinnen
– Leer ze zelf-coaching

En zo kan ik wel even doorgaan. Al deze waardevolle gedachten geven mij een goed gevoel en versterken mijn geloof in mijzelf en mijn waarde als coach. Vaak denk ik dan: Dit krijgen ze allemaal voor maar €3000,-! Ik zou het wel weten. Kun je je voorstellen dat als je dit voelt, je je veel zekerder voelt en ook veel beter coacht of veel makkelijker een goede prijs voor je diensten vraagt?

Probeer deze vraag eens voor jezelf

Wat kan jij geven als coach? Wat is jouw waarde. Schrijf het op. Het hoeft niet allemaal hoogdravend te zijn. Kan jij goed luisteren? Geef je om mensen? Kun je ze opbeuren als het nodig is? Kun je ze accepteren? Dat is allemaal waarde die je geeft. Word daar bewust van. Daar doe je jezelf, je cliënten en de wereld een enorme dienst mee.

Deze oefening geldt niet alleen voor coachees

Stel je wilt loonsverhoging vragen. Dan kun je deze oefening ook doen. Welke waarde creëer ik in mijn werk? Of in je relatie. Welke waarde geef ik aan mijn partner? Je zult merken. Hoe meer jij overtuigd bent van je waarde, hoe beter je je voelt. Hoe creatiever je je gaat gedragen. En hoe meer je omgeving je op waarde schat.

Voel je wat voor bijzonder proces dit is?

Jezelf waarderen als mens en als coach is een onderdeel van de Kundalini Yoga Coaching training. Wil jij ook je eigenwaarde vergroten en groeien? En wil je dat omzetten in financiële waarde? Kijk dan hier voor meer informatie over de training. Geloof me de persoonlijke, spirituele en professionele opbrengst van deze training is de investering minstens 10 keer zo veel waard.

Sat nam,

Guru Gian (Jasper Kok

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.