Ontdek het geheim van yogi's

Ontdek het geheim van yogi's

Ik schrijf deze blog in een Bagels and Beans in Amsterdam. Daar drink ik een cafeïnevrije Café Latte. Ik weet dat cafeïnevrije koffie niet gezond is, maar ik vind het nu eenmaal lekker. Cafeïne is te heftig voor me. Ik vind het wel lekker, maar mijn mind wordt er op de lange termijn erg onrustig van.

En onrust is wat ik als yogi zo veel mogelijk wil voorkomen. Die onrust komt voort uit mijn mind (in Nederlands is het geest, maar mind is aardig ingeburgerd). Veel achter mijn computer, te vaak op mijn smartphone kijken, te veel dingen tegelijk doen. Het creëert allemaal onrust in mijn geest. En die wil ik als yogi nu juist voorkomen.

Wat is een yogi eigenlijk?

Iemand die yoga doet? Iemand die zichzelf in allemaal pretzel achtige houdingen weet te wurmen? Iemand die de wereld heeft afgezworen? Volgens Yogi Bhajan, de yogi die Kundalini Yoga in 1968 naar het Westen bracht, is een yogi iemand die niet beïnvloed wordt door de polariteit. De polariteit van arm versus rijk, warm versus koud, goed versus fout. Dat betekent niet dat een yogi onverschillig is. Integendeel, een yogi ervaart intens. Alleen laat een yogi zich niet uit balans brengen en zijn neutraliteit verliezen door een externe verschijning.

Hij weet dat alle polariteit van de Mind is. Gecreëerd, verdomd levensecht, maar uiteindelijk een illusie. Door die waarheid te zien en te voelen en daar dichtbij te blijven kan hij in alle situaties neutraal blijven. En wordt zijn innerlijke vrede en rust niet bepaald door externe omstandigheden. Niet door het weer. Niet door de economie. Niet doordat zijn relatie eindigt. Niet doordat hij failliet gaat. Niet door dat hij een bestseller schrijft.

Het geheim van de yogi

Het geheim van de yogi is de ontwikkeling van zijn neutrale mind. De mind waardoor hij contact maakt met zijn intuïtie. Waardoor hij zich verbindt met de oneindigheid. Niet als intellectueel idee, maar als ervaring die hem door het leven leidt. Die hem inspireert. Die soms wat verder weg is en soms wat dichterbij. Vanuit zijn neutrale mind ontstaan altijd nieuwe spontane ideeën en oplossingen. Door zijn neutrale mind ontstaan de bijzondere magische ontmoetingen. De synchroniciteiten. De neutral mind is de kroon van de Yogi. De bron van compassie. Daar waar de polariteit wordt opgeheven. Daar waar geen goed of fout bestaat. Maar waar op een natuurlijke wijze dharma ontstaat. Juist handelen in harmonie met de natuur. En in harmonie met het moment, de tijdgeest.

En hoe ontwikkel je je neutrale mind?

Door training. Dagelijks mediteren. Steeds meer en langer. Totdat het leven een meditatie wordt. En niet oordelen. Leven en laten leven. Begrijpen dat iedereen zijn eigen pad heeft. En dat rijpheid komt op het moment dat het er de tijd voor is.

Wil jij ook yogi worden? Doe dan mee met de workshop Yogi in 1 dag.
Hier vind je meer informatie en kan je je aanmelden.

Wil je gelijk krachtige yogische technieken voor een rustige geest leren klik dan hier.

We hopen je te zien.

Sat nam,
Guru Gian/ Jasper

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.