Kundalini Yoga oefeningen waarmee je een stijve onderrug voorkomt

Kundalini Yoga oefeningen waarmee je een stijve onderrug voorkomt

Onze rug wordt stijf door te weinig gebruik. We zitten de hele dag.
En als onze rug stijf is, gaan we voorzichtig doen en de rug minder gebruiken.
Maar als we juist meer gaan bewegen, zoals bijvoorbeeld yoga doen en af een toe een zware oefening doen, dan komt de circulatie van bloed en energie weer opgang en ontspannen de spieren in de rug. Bovendien krijg je meer spieren, waardoor de kans op rugpijn in de toekomst verder afneemt. Hieronder vind je drie Kundalini Yoga oefeningen die je kunt doen om een stijve onderrug te voorkomen zonder naar de fysiotherapeut te gaan.

  1. De beste manier is om eerst de circulatie in de rug te vergroten door een simpele yoga oefening als de Cat Cow te doen.
  2. Als je rug goed gewend is aan de Cat Cow, kun je na een paar dagen overgaan op de Kriya Basic Spinal Energy voor flexibiliteit in je rug. Alle 26 wervels worden aan het werk gezet en krijgen een boost Ik heb een video opgenomen van deze kriya zodat je hem kunt doen. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan.
  3. Tenslotte kun je om nog dieper te gaan je rug wat uitdagen met een kriya als “Kriya to Clean Lymphatics and Adjust the Lower Back”. Een heel effectieve kriya als je last hebt van je rug en je de energie weer wilt laten stromen. (Voor full members is deze video te bekijken in de Kundalini Yoga Club).

Let wel goed op. Begin rustig en bouw de intensiteit op. Dit advies is gebaseerd op 15 jaar yoga ervaring en is geen medisch advies.

De oorzaak van je rugpijn

Er zijn veel oorzaken waarom je last van je rug kan krijgen. Er is de fysieke kant van slechte houding tot een verkeerde beweging. Maar de werkelijke oorzaken liggen vaak dieper. Bijvoorbeeld emotioneel. De onderrug is namelijk de plek van je onderste drie chakra`s. Dat gaat over overleven, plezier/seksualiteit en wilskracht. De basis. Voel je je ondersteunt? Heb je genoeg? Kun je op je eigen benen staan? Of ben je afhankelijk van je partner, je werk etc.

Ik heb zelf een hele historie van rugproblemen en heb veel studenten met rugklachten gezien in mijn yogacarrière. Ik kan je zeggen dat in 99% van de gevallen de oorzaak emotioneel/spiritueel is. Zelf heb ik de enorme helende kracht van Kundalini Yoga met zelf-reflectie op mijn rug ervaren. Die transformatie ben ik jaren mee bezig geweest (in mijn ebook kun je meer over verhaal lezen en hoe yoga hierbij helpt).

Tegelijkertijd met de heling van mijn rug, groeide ook mijn financiële stabiliteit, het plezier en de eigenwaarde. Mijn eerste drie chakra’s werden net zo stabiel als mijn rug. Hoe de innerlijke en fysieke realiteit zich terug reflecteert in de wereld is voor mij pure magie. Ik blijf me er elke keer weer over verwonderen. Als je hier meer over wilt weten raad ik je het boekje ‘Heal Your Back Now!’ van Nirvair Singh Khalsa aan. Hier staat per ruggenwervel de emotionele lading en een positieve affirmatie beschreven.

En mocht je nog twijfelen over of het echt werkt. Lees dan dit artikel met neurochirurg Sheri Dewan die haar patiënten Kundalini Yoga laat doen in plaats van een operatie.

Heb je nog vragen of wil je meer tips?

Stuur mij dan vooral even een bericht via info@gurugian.nl. Ik help je graag verder.

Over de schrijver
Marie
Door

Marie

op 16 Jun 2020

Ik geloof ook dat het belangrijk is om op zoek te gaan naar de oorzaak van je rugklachten. Zo kan je de juiste behandeling voor je klachten vinden. Yoga-oefeningen hebben mij overigens erg geholpen in het verleden. Naast dat het goed is voor de geest, is mijn lichaam ook een stuk soepeler geworden.

Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.