Hoe je van €50 naar €5000 per yoga cliënt kan gaan in 1,5 uur tijd zonder je integriteit te verliezen

Hoe je van €50 naar €5000 per yoga cliënt kan gaan in 1,5 uur tijd zonder je integriteit te verliezen

Toen ik zo’n 10 jaar geleden begon met mensen 1-op-1 te begeleiden verdiende ik zo’n €50 per sessie.
Ik vond het reuze spannend. Wat vinden de mensen ervan?

Je moet weten dat je bij yoga en meditatie jezelf vaak tegen komt. Dus makkelijk is het niet. Voor jou en de cliënt.
En ja hoor, na 2 of 3 sessies wordt je cliënt geconfronteerd met een moeilijk stukje of het werkelijke probleem. Eerst wordt een vervolgsessie uitgesteld en later hoor je niks meer van je cliënt terug.

Wat waren de gevolgen?

  • Ik werd steeds onzekerder over de voortgang coaching. Tijdens de sessie had ik toch steeds de gedachtes “Vindt de cliënt dit wel goed?” of “Ben ik wel bekwaam genoeg?” en dat maakte mijn effectiviteit niet beter;
  • De cliënt moet elke keer een beslissing nemen: “Ga ik door of niet?” en “Is dit mijn geld waard?”
    Als het dan moeilijk wordt, is stoppen met de coaching of begeleiding toch wel heel aantrekkelijk. Uiteraard zonde, want juist als het gaat schuren, gebeurt de transformatie.
  • Uiteindelijk is het een verlies-verlies situatie. De cliënt gaat niet door zijn blokkades heen en de coach/therapeut/ heler/leraar krijgt niet de kans om zijn kunst uit te voeren.

Wat een enorme stap was het voor me toen ik mezelf heb kunnen overtuigen van een ander systeem: de coach en de cliënt committeren zich voor een periode van 6 maanden tot een jaar en de cliënt betaalt vooraf. De cliënt betaalt dan niet meer steeds voor een SESSIE, maar de cliënt betaalt voor een TRANSFORMATIE.

Wow, wat een inzicht en wat een impact had dat op mijn coaching. De cliënt committeert zich aan de transformatie en tegelijkertijd gingen mijn inkomsten in mijn trajecten van €50 naar €1500 tot €5000.

En wat een effect ook op mijn eerste chakra. Ik ging van die €50 per cliënt en onzekerheid over vervolgsessies naar minstens €1500 per cliënt en de zekerheid van vervolgsessies. Omdat het geld stukje er tussen uit is, kan ik nu ook nog veel vrijer coachen en mijn volledige authenticiteit bewaren. Mijn focus is niet op het tevreden houden van mijn cliënt, maar op volledig gecommitteerd zijn aan zijn of haar transformatie.

Zo simpel is het. Deze andere manier van werken is voor mij de allergrootste transformatie van de afgelopen jaren.
En als jij yogaleraar, coach, therapeut, of heler bent, kan jij dit ook doen.

Er zijn volgens mij 3 dingen essentieel om te leren om deze nieuwe manier ook tot een succes te maken.

  1. Het ontwikkelen van excellente coaching vaardigheden en technieken gebaseerd op kundige coaching principes;
  2. Een hoogwaardig intake proces. Dit zie ik als de belangrijkste stap. Omdat de cliënt een grotere investering doet, vraagt het andere coaching vragen en een andere benadering om in 1 sessie van 1.5 uur de cliënt het gevoel en het vertrouwen te geven dat zijn of haar transformatie bij jou kan plaats vinden en dat jij de juiste persoon bent die dit kan ondersteunen. Dit is een kwestie van consistent de juiste vragen stellen. Dit is een kunst die je van een ervaren coach moet leren.
  3. Het ontwikkelen van een win-win en overvloedsmindset. Je blokkades en oude overtuigingen over geld loslaten.

Hoe je dit kunt leren wil ik je graag uitleggen in een gratis (online) training

Deze training geef  ik op vrijdag 29 juni van 19.00 uur tot 20.30 uur in de Golden Link studio aan de Den Texstraat 46 in Amsterdam.

Mocht je niet naar Amsterdam kunnen komen dan geef ik ook nog een online training op donderdag 28 juni van 19.00 uur tot 20.00 uur. Als je hier bij wilt zijn, stuur me dan een mailtje op info@gurugian.nl

Mocht je hier ook niet bij kunnen zijn, maar hier wel meer over willen leren dan kunnen we kijken of we een keertje kunnen skypen. Ook dan graag een mailtje naar info@gurugian.nl

Naast bovenstaande punten leer ik je:

– Mijn professionele systeem van een yoga coaching intake houden die je bij individuen en bedrijven kunt toepassen;
– Wat je wel en niet moet zeggen/doen in je intake;
– Hoe je yoga coaching pakketten kunt creëren die veel meer waarde hebben voor je cliënten en waar je meer geld mee verdient;
– Welke yoga coaching technieken erg populair zijn in bedrijven;
– Hoe ik zelf yoga coaching technieken gebruik om mezelf de hele dag scherp en fris te houden

En als je zo ver hebt gelezen en dus wellicht geïnteresseerd bent in het financiële aspect van yoga coaching dan is deze blog ook interessant voor je: https://gurugian.nl/is-mogelijk-om-10000-per-maand-verdienen-yoga-coaching/

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.