Hoe ik spiritueel ontwaakte door Kundalini Yoga

Hoe ik spiritueel ontwaakte door Kundalini Yoga

Heb jij dat ook? Je voelt dat er meer moet zijn, maar je weet niet waar je het kunt vinden? Je hoopt dat je ooit nog eens echt een verschil kunt maken in de wereld, maar je weet bij god niet hoe? Dus doe je maar wat. Je probeert links je best te doen en rechts goed te presteren. Je neemt je verantwoordelijkheden en bouwt een leven op. En toch… er mist iets. Iets essentieels. Je weet diep van binnen dat je veel meer bent
dan dit beperkte, gekaderde leven.

Hoe Kundalini Yoga op mijn pad kwam

Ik ga je nu eerlijk vertellen hoe het bij mij ging. Zolang ik leef heb ik me stuurloos gevoeld. Net zoals de meeste mensen wist ik eigenlijk helemaal niet waar ik mee bezig was. Ik paste me aan binnen de situatie, of aan de groep waarmee ik optrok. Oké, ik rondde een master af en ik schreef zelfs een proefschrift. Maar het gaf me geen echte voldoening. Ik had het leuk hoor, met mijn collega’s en vrienden. Ik leidde een heel normaal leven met kleine pleziertjes. Ik vierde feest, dronk en gebruikte zelfs af en toe drugs om het onbevredigde gevoel dat ik had te verdoven. Op goede dagen las ik een boek of ging ik uit met weer een nieuwe vriendin. Maar… ik straalde nooit.

Zware rugklachten

Tegelijkertijd kampte ik met een groot fysiek probleem: sinds mijn elfde had ik rugklachten, die nu ik wat ouder werd steeds meer gingen opspelen. Op mijn achtentwintigste was ik soms meer dan een week aan bed gekluisterd en kon ik geen stap meer zetten van de rugpijn. Ik begon te zoeken naar iets wat me van de helse pijnen kon bevrijden. En vond yoga. Dat hielp. Het was leuk om te doen en de rugpijn werd draaglijker. Ik wist toen nog niet dat ik een weg opging die mijn leven voorgoed zou veranderen. Niet lang daarna deed ik mee aan een 40 dagen durende challenge. Deze ervaring maakte iets in mij wakker en heeft alles verandert. Dat gevoel dat er iets miste…dat ging weg.

De spil in mijn leven

Kundalini Yoga is inmiddels de spil waar mijn leven om draait. Ik beoefen nu 15 jaar, waarvan de laatste 10 jaar dagelijks, zowel alleen als in  groepsverband. Ik heb ervaren dat deze dagelijkse sadhana mij de grootste winst oplevert op het vlak van spirituele bewustwording. Het iedere dag terugkeren naar binnen, me verbinden met de Bron, maakt dat ik met grote sprongen groei. Vandaag meer dan ooit voel ik dat het mijn opdracht is alle kennis die ik verworven heb en alle ervaring die ik heb opgedaan te delen. Jou te helpen bij je transformatieproces. Je
te gidsen daar waar je het nodig hebt, op weg naar je werkelijke Bestemming. Dat doe ik door workshops, lessen, retraites en opleidingen. Maar ook door deze blogs. Of door video’s op te nemen en te delen in de Kundalini Yoga Club. En natuurlijk ook door mijn e-book te delen. Deze blog is een klein stukje hieruit. Wil je meer lezen? Klik dan hier om hem te downloaden.

Dank weer voor je aandacht. Heb je vragen, ik sta voor je klaar.

Sat nam,
Guru Gian (Jasper Kok)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.