Hoe ik het plezier terug vond in mijn sadhana

Hoe ik het plezier terug vond in mijn sadhana

Hoe gaat het met jouw sadhana, je beoefening van yoga en meditatie? Ben je er iedere dag mee bezig? En heb je er plezier in, of valt het je zwaar? Ik beoefen zelf al tien jaar dagelijks yoga en meditatie in de vorm van mijn persoonlijke sadhana. En nog nooit heb ik dat met zo veel vreugde en overgave gedaan als de afgelopen vier jaar. Het stroomt, ik hoef me niet te forceren. Wekelijks doe ik drie keer mee aan een groepssadhana, één keer in Amsterdam en twee keer in Bergen. De rest van de week beoefen ik thuis. Met hart en ziel deel ik in binnen- en buitenland wat mij inspireert tot deze dagelijkse beoefening. En hoewel ik zuiver bij mijn commitment blijf, heb ik geleerd flexibel te zijn in de manier waarop ik hem vormgeef.

Humanistische Coaching kwam op mijn pad

Maar… het is me ook een tijd lang heel zwaar gevallen! Ik heb mezelf geforceerd, uitgeput, zonder inspiratie mijn sadhana gedaan en getwijfeld aan het nut en de noodzaak ervan. Net op het moment dat ik het echt niet meer zag zitten, nu zo’n vier jaar geleden, kwam Humanistische Coaching op mijn pad. Deze coachingstraditie gaat uit van het principe dat er geen hiërarchie bestaat, dat leraar en leerling in wezen gelijk zijn. We leren van elkaar: de leraar weet op bepaalde vlakken meer, de leerling kent zichzelf het beste, inspireert door te zijn wie hij is. Zo helpen leraar en leerling elkaar op een diep niveau te groeien.

Sadhana was ooit een ‘heilig moeten’

Belangrijke leraren binnen de traditie van Humanistische Coaching zijn bijvoorbeeld Rudolf Steiner, Carl Rogers, Jack Canfield en Tony Robbins. Dankzij deze inspirators leerde ik anders naar mijzelf kijken, met meer liefde en begrip, en naar mijn sadhana. Ik begon alles lichter op te vatten, zonder overigens de diepe kern van mijn beoefening te veranderen. Voorheen was mijn sadhana een ‘heilig moeten’, ik had continu kritiek op de manier waarop ik mijn beoefening deed. “Wat is er nog niet goed? Wat moet er beter?” vroeg ik mezelf bijna dagelijks af.

De groei naar overvloedsbewustzijn

Nu kijk ik totaal anders! Ik vertrek altijd vanuit waardering, vanuit liefde en begrip naar mezelf. “Wat heb ik wel gedaan? Wat was waardevol, wat heeft deze sadhana mij gebracht? Waar ben ik dankbaar voor?” Deze vragen stel ik nu… en de antwoorden geven me zo veel meer voldoening en blijdschap. Humanistische Coaching te leren, nu zo’n vier jaar geleden, paste precies in de bewustzijnssprong die zich in mij begon te voltrekken in die tijd. Ik groeide van een “tekortbewustzijn” naar een “overvloedsbewustzijn”. Mijzelf coachen, mijn gedachten en gevoelens richten op overvloed en dankbaarheid; ik was er continu mee bezig en het fascineerde me enorm. Ik ondersteunde mijzelf met alle yoga- en coachingstechnieken die ik maar in handen kreeg, opdat deze belangrijke bewustzijnssprong zich kon realiseren.

Het proces duurde een jaar. Daarna werd het handelen vanuit overvloedsbewustzijn een volkomen natuurlijke houding die tot op de dag van vandaag aan de basis ligt van alles wat ik doe. Het vraagt enkel nog om wat onderhoud.

Ik stroom over van dankbaarheid

De resultaten zijn geweldig. Ik voel me heel vol en tevreden en waardeer alles wat ik doe binnen mijn sadhana, waar ik die dingen vroeger “normaal” vond. Ik heb over de hele linie van mijn leven veel meer moed, durf risico’s te nemen en stap gemakkelijker op mensen af. Ik ga keer op keer uit mijn comfortzone, zet mezelf in de wereld. Daarnaast ben ik alles wat ik geleerd heb gaan vertalen naar mijn eigen methodiek: Kundalini Yoga Coaching Training. Ik deel deze methodiek inmiddels op vele plekken in Nederland, in België, Duitsland, en volgend jaar in Amerika, Spanje en ook in Argentinië. Het geeft me voldoening anderen te helpen de balans te vinden in lichaam, geest en Spirit, en hun volledige potentie te leven. Het is prachtig om te zien hoe mensen op hun beurt weer een verschil in andermans leven gaan maken. Ik stroom over van dankbaarheid en ik gun jou dit ook! Ben jij toe aan een bewustzijnssprong?

Ben jij toe aan een bewustzijnssprong?

Je kunt nu meteen beginnen met jezelf te begeleiden naar overvloedsbewustzijn, door jezelf elke dag de volgende vraag te stellen:
Om welke dingen die ik in de afgelopen vierentwintig uur heb gedaan, waardeer ik mezelf?

En breid deze vraag dan ongelimiteerd uit met:
Wat waardeer ik aan mijn jeugd?
Mijn ouders?
Mijn partner?
De afgelopen week?
Etc.
Als je hiermee grondig aan de slag gaat, zul je zien dat er heel veel zal veranderen in je leven.

Schrijf je in voor Kundalini Yoga Coaching Training

Wil je begeleiding bij dit proces? Wil je het hele systeem van Kundalini Yoga Coaching Training leren? Wil je precies weten welke kriya’s en meditatietechnieken je kunt doen om meer van jezelf te gaan houden? En hoe je dit eventueel ook weer door kunt geven aan anderen? Als je voelt dat het tijd is om deze stap op jouw Pad te zetten, doe het dan nu! De volgende training begint namelijk pas weer in november 2018.

Er zijn nog drie plaatsen vrij voor de actuele training, die begint op zaterdag 12 november en duurt tot 5 februari. Alleen deze week kun je je nog inschrijven met een vroegboekkorting van €150. Deze aanbieding is geldig tot en met zondag 23 oktober.

Wil je je inschrijven voor de training? Wil je meer info? Of heb je nog vragen? Stuur me een mail via: gurugiansingh@gmail.com.

Sat Nam,
Jasper

Over de schrijver
Marinet de Veer
Door

Marinet de Veer

op 20 Oct 2016

Sat nam graag wil ik meedoen aan de cursus alleen weet ik niet of nu de tijd juist is voor mij omdat ik nu ook business yoga doe en nog een andere opleiding naast mijn gezin en werk. Verder vraag ik me af hoeveel het kost en hoeveel tijd het kost liefs van Marinet de veer (Ray Devi Kaur)

Cristophe Degraeuwe
Door

Cristophe Degraeuwe

op 20 Oct 2016

sat nam Guru Gyan ik ben geïnteresseerd in je training. Maar geraak er niet goed uit, hoeveel dagen, WE's of zo houdt dat in? Deze training gaat door in NL? Hoeveel kost ze? Graag wat meer informatie dus ;-) ik woon nu in Brussel sinds 3 weken! Love&Light Sat Darshan

Gijs
Door

Gijs

op 21 Oct 2016

Mooi verhaal jasper! Fleur heeft als het goed is sessies met je ingeboekt, ik kijk er naar uit te mogen beginnen aan de weg die jij hierboven uiteenzet.Gr Gijs

Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.