Gastdocente Sat Kirtan Kaur Khalsa: Kundalini Yoga helpt mij mijn licht te laten schijnen en het licht in anderen te zien

Gastdocente Sat Kirtan Kaur Khalsa: Kundalini Yoga helpt mij mijn licht te laten schijnen en het licht in anderen te zien

Graag stel ik weer een gastdocente aan je voor: Sat Kirtan Kaur Khalsa. Moeder van twee kinderen, oprichtster van het wereldwijde NineMinMax Business Yoga, mede-initiatief nemer van het Kundalini Yoga festival in Nederland en tussendoor schrijft ze ook nog boeken. Een echte powervrouw dus. Niet wat ze in 20004 had kunnen denken toen Kundalini Yoga op haar pad kwam.

“Aanhoudende RSI klachten, die ondanks goede zorgen vanuit mijn toenmalige werkgever en diverse therapiesessies niet overgingen, waren de reden om op zoek te gaan naar iets dat echt hielp. Van binnenuit veranderen, dat wilde ik. Zo kwam ik terecht bij de 1-jarige lerarenopleiding tot Kundalini Yoga docent in Amsterdam. Na 3 weken dagelijks Kundalini Yoga te doen, waren mijn chronische klachten verdwenen, stroomde de energie door mijn lichaam en voelde ik me beter dan ooit daarvoor.”

Dat gevoel wilde ze graag delen met anderen. Haar collega’s waren haar eerste studenten. Op een regenachtige dag deden ze oefeningen op kantoor en heerlijk ontspannen en opgeladen, verlieten ze die dag het kantoor. En zo werd het zaadje van business yoga in geplant. Iets dat resulteerde in de KRI gecertificeerde speciality course ‘How to Become a NineMinMax Business Yoga Specialist and bring Kundalini Yoga into the Business World.’ Maar ook in een wereldwijde franchise organisatie, met inspirerende leraren uit binnen- en buitenland die NineMinMax Business Yoga geven.

“Kundalini Yoga helpt me om mijn potentieel te leven. Groter te denken en dingen te doen die ik voorheen als onmogelijk had bestempeld. Het heeft me zoveel gebracht waar ik dankbaar voor ben…. wellicht is dat hetgeen dat Kundalini Yoga me heeft gebracht: dankbaar te zijn, dienstbaar te zijn en mijn licht te laten schijnen en het licht in anderen te zien.”

Aangezien we elkaar kennen van de Amsterdamse sangat, het yogafestival en we jarenlang in het bestuur van KYN (Kundalini Yoga Nederland) hebben gezeten, weet ik hoeveel dingen zij neerzet en hoe waardevol haar teachings zijn. Alle reden dus om haar te vragen als gastdocente in de Kundalini Yoga Club. Gelukkig wist zij hier tijd voor vrij te maken.

“Ik geloof heel sterk in het verbinden met gelijkgestemden. Live en ook virtueel samenkomen en samen yoga en meditatie doen, is zo krachtig. Je voelt de groepsenergie en versterkt elkaar. Zelf geef ik al jaren online les, omdat ik juist die interactie ook zo krachtig vind. Op deze manier is het voor mij mogelijk om mensen overal te bereiken. Waar dan ook ter wereld.”

De lessen die zij koos om te delen in de Kundalini Yoga Club zijn uiteraard gebaseerd op de NineMinMax meditaties. Iets waarvan ze direct wist dat het haar missie was om deze te delen met de wereld. Waarom? Ze zijn zo kort dat er geen ‘geldige’ smoesjes meer zijn om geen yoga te doen. Want 9 minuten vrij maken per dag, dat lukt, zelfs de meest druk bezette persoon! Het moet te doen zijn. Iets wat zij als moeder en onderneemster maar al te goed kent. De kriya’s die ze opnam voor de Kundalini Yoga Club staan dan ook heel dicht bij haar en vormen de basis voor haar boeken en trainingen. Aan mensen die willen beginnen geeft ze mee:

“Doe de oefeningen, ervaar het en voel het effect. Probeer het niet allemaal met je hoofd te snappen. Hoe meer yoga je doet, hoe meer je er achter komt hoeveel er nog is om te ontdekken en wat we allemaal nog niet weten. En dat is helemaal prima. Het gaat namelijk niet om kennis en alles willen ‘weten’. Ga voelen wat de oefeningen met je doen, ga het ervaren. Dan merk je echt wat yoga met je en voor je doet. Ga erin zonder verwachtingen; open voor dat wat komen mag en wees dankbaar voor dat wat zich aandient. Ik ben dankbaar dat ik op deze manier teachings mag doorgeven. Moge het jou in je hart raken.”

En heb jij na het doen van de lessen van Sat Kirtan nou denken, hey, dat zou ik op mijn werk willen doen, neem dan contact met haar op. Er zijn inmiddels ruim 30 business yoga specialisten verspreid door Nederland en België en straks ook in Rusland, die heel graag bij jou op kantoor komen om dit jouw collega’s te laten ervaren. En het mooie is: voor iedereen die een jaar lang NineMinMax Business Yoga afneemt, wordt ervoor gezorgd dat de juffen en meesters van een willekeurige basisschool opgeleid worden tot Kundalini schoolyogajuf of meester i.s.m. Helen Purperhart.

Dit idee is ontstaan doordat toen Sat Kirtan zelf de opleiding tot Kundalini Yoga docent deed, ze zich meerdere keren afvroeg waarom ze deze technieken nooit op school had geleerd en hoeveel haar dat geholpen zou hebben. In het kader van ‘be the change you want to see’ heeft zij dit concept opgezet en dat steun ik uiteraard van harte. Klik hier om haar website te bezoeken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.