Gastdocente Laura Nidhan: Kies je voor Kundalini Yoga, dan kies je voor verruiming van je bewustzijn

Gastdocente Laura Nidhan: Kies je voor Kundalini Yoga, dan kies je voor verruiming van je bewustzijn

Vanaf deze week zijn de video’s van gastdocente Laura Nidhan van Wel Licht in de Kundalini Yoga Club te vinden. Laura is de naam, die ze van haar biologische ouders heeft ontvangen. Nidhan is de spirituele naam die zij een paar jaar geleden hieraan mocht toevoegen, welke treasure betekent. Bij beiden voelt ze zich thuis en welkom.

In het dagelijks leven begeleidt ze jonge hoogsensitieve en hoogbegaafde kinderen. Iets dat ze met veel liefde doet. Ze is graag een rijke bron van inspiratie, energie en creativiteit en die deelt ze graag met de wereld. Dat doet ze ook middels workshops, trainingen, haar podcast en sindskort haar boek Chakra Magie. Daarnaast geeft ze op twee verschillende locaties in Brabant Kundalini Yoga les. Kundalini Yoga speelt een heel grote rol in haar leven.

Door de tools en technieken van deze unieke vorm van yoga, heb ik mijn trauma’s kunnen verwerken op een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het nodigde mij uit om dieper te kijken en te verbinden met de essentie van wie ik ben. En dat is mij toen door niets anders gelukt dan met Kundalini Yoga. Ik zou werkelijk geen voorstelling kunnen maken van hoe mijn leven was geweest zonder Kundalini Yoga. Het heeft mij geholpen een nieuwere versie van mijzelf te worden. Iemand wie ik in essntie altijd al ben geweest en zal blijven, maar door de yoga ben ik het gaan durven Zijn. Omdat ik het leven, de kracht, het Licht, het Goddelijk Zijn weer kan ervaren in mijzelf, ervaar ik dagelijks veel magie en levensvreugde.

Kundalini Yoga kwam in 2003 op haar pad en was haar eerste kennismaking ermee via een mini artikeltje in de krant. Doordat ze geen idee had wat het was, en ze nieuwsgierig van aard is, betekende het gewoon gaan ervaren. Want even snel Googelen was toen nog geen optie. Inmiddels is ze 35 wat dus zoveel betekent dat Kundalini Yoga al meer dan de helft van haar leven een rol speelt.

We leerden elkaar zo’n 5 jaar geleden kennen op het Kundalini Yoga Festival in Frankrijk. En dat ze nu meewerkt aan de Kundalini Yoga Club is niet zo heel gek.

Ik werk graag mee aan goede initiatieven, die mensen leren om kracht en levensenergie weer in zichzelf te ervaren. Dat is namelijk ook mijn missie. En samen mooie dingen in de wereld zetten is nog leuker! De kriya’s die ik heb gekozen, zijn specifiek gericht op het ontdoen van stress. Wanneer jij namelijk meer uit de ‘vecht/vlucht-modus’ kunt komen, kan jouw hele zenuwstelsel ontspannen. Dit is super essentieel om je veilig, op je gemak en welkom te voelen in jezelf. Je kunt niet met jezelf connecten als jouw systeem ervaart dat je moet rennen of in elkaar kruipen. Eerst thuiskomen in jezelf. Daarin zacht landen en van daaruit weer verder. Jij zelf bent namelijk de basis van alles.

De kriya’s die Laura gekozen heeft, betekenen voor haar: waardevolheid. Want, zo zegt ze, er zit in elke kriya zoveel wijsheid en ‘technologie’. Zo vindt ze het geweldig dat door je vingers in een bepaalde houding te brengen, je communicatie vermogen wordt geprikkeld. Of dat je door een specifieke ademhalingstechniek je heerlijke prana in je lijf voelt stromen. Dit vindt ze niet alleen geweldig, maar ook enorm fascinerend! Als tip geeft Laura je mee om te blijven voelen. Altijd.

Je bent een gevoelig levend VOELEND wezen. En soms wijzen we dat af van onszelf. Schakelen we onze sensitiviteit uit om ons minder kwetsbaar te voelen bijvoorbeeld. Allemaal heel normaal en logisch. Maar blijf maar bij alles wat er leeft in jou. En door het gewoon te voelen blijf je er bij.

Tot slot wenst ze  iedereen heel veel plezier tijdens de kriya’s. Ze benadrukt dat je altijd (dus elke keer) jezelf mag bedanken dat de weer op de mat verschijnt. De moed neemt om te groeien en te ontwikkelen. Als je voor Kundalini Yoga kiest dan kies je automatisch (misschien wel nog onbewust, maar dat is ook een ongelooflijke kracht) voor verruiming van jouw Bewustzijn.

Vanaf nu te vinden in de Kundalini Yoga Club. Nog geen lid en nieuwsgierig? Probeer dan nu de eerste 2 weken gratis. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.