Gastdocent Jasper Jansen: "Door ons hart maken we verbinding met onze ziel"

Gastdocent Jasper Jansen:

Deze keer stel ik graag aan je voor: Jasper Jansen, ofwel Dharam Inder Singh. Kundalini Yoga docent, transformatiecoach, fysiotherapeut, manueel therapeut. En oh ja, hij geeft ook nog workshops en retraites (hier vind je meer informatie). Deze bezige bij wist gelukkig nog plek in zijn agenda te maken om vier prachtige lessen op te nemen voor ons en zijn kennis en kunde als teacher te delen. Iets dat hij graag doet. Maar hoe begon het Kundalini Yoga pad voor hem zelf?

“Ongeveer 8 jaar geleden kwam ik af en toe bij een Sat Nam Rasayan healer. En ook al deed ik op dat moment zelf niet aan Kundalini Yoga, ze adviseerde mij naar het yoga festival te gaan. Met minder dan 60 minuten Kundalini Yoga ervaring ben ik daar toen naartoe gegaan en helemaal ingedoken. Ik voelde me gelijk als een vis in het water. Het was thuiskomen voor me. Sindsdien heb ik het nooit meer losgelaten.”

Kundalini Yoga heeft grote invloed gehad op het leven van Jasper. Het bracht hem dichter bij zichzelf, gaf hem meer zelfvertrouwen en leerde hem om vanuit zijn hart te leven. En door teacher te worden, kon hij ook anderen helpen om vanuit verbinding met zichzelf te leven. Een manier om om te gaan met de uitdagingen van deze tijd. Dat is dan ook de reden waarom hij graag meewerkt aan de Kundalini Yoga Club.

“Ik vind het prachtig om te kunnen helpen met het delen van de kracht en schoonheid van Kundalini Yoga met een groter publiek. Ook is het een mooie manier om een groter publiek kennis met mij te laten maken als yogaleraar en coach. Daarbij vind ik het spannend, en wil ik graag mijn comfortzone vergroten door deze uitdaging aan te gaan! Het leven begint buiten je comfortzone is voor mij maar al te waar”.

Jasper combineert in zijn werk als coach, leraar en therapeut de kracht van de Oosterse wijsheden met de kracht van de Westerse geneeskunde die hij heeft opgedaan in zijn werk als fysiotherapeut en manueel therapeut de afgelopen 15 jaar. De Oosterse wijsheid komt niet alleen van de Kundalini Yoga Teacher training, maar ook van de Kundalini Yoga Coaching opleiding waar wij elkaar van kennen.

“Toen Kundalini Yoga Coaching voorbij kwam, wist ik dat dit precies was wat bij mij hoorde. Alle ervaring van de afgelopen 20 jaar lijkt ertoe te hebben geleid dat ik hier op werd voorbereid. Ik leerde dat ik van mijn interesses en passie mijn werk kon maken en het Oosten met het Westen kon combineren. Dit is dan ook mijn kracht als coach, leraar en therapeut.”

De kriya’s die hij koos als gastdocent zijn zowel zacht als stevig. Soms moeten we namelijk in het leven zacht zijn, en soms moeten we onze innerlijke krijger activeren. Beiden zijn echt nodig. Eén van de kriya’s is de ‘Heart of Gold Kriya’ (vanaf deze week online). Eén van de belangrijkste onderwerpen in Kundalini Yoga is volgens Jasper namelijk het hart.

“Als we ons niet goed verbinden met ons hart dan ervaren we veel meer stress in het leven. We maken keuzes die vanuit angst worden ingegeven in plaats van vanuit wat ons hart ons vertelt. Door ons hart maken we verbinding met onze ziel. Dan kunnen we keuze maken die goed voor ons zijn, en daardoor ook goed zijn voor de wereld om ons heen.”

Op de vraag of hij nog een tip had, was Jasper heel stellig: doe je sadhana. Doe je sadhana elke dag! Elke dag tijd maken voor jezelf, voor je ziel, heeft grote impact op je leven. Begin met iets kleins, bijvoorbeeld een paar basisoefeningen en een meditatie, en bouw dit geleidelijk uit. Door een yogaset of meditatie elke dag voor lange tijd te doen, leer je hem echt kennen en begrijpen en dan zul je het effect cumulatief ervaren!

“Doordat ik zelf nu al meer dan 200 dagen dezelfde yogaset en meditatie doe (Nabhi Kriya en de meditatie voor de Radiant Body), heb ik mogen ervaren wat de kracht hiervan is. Het mooie aan Kundalini Yoga is dat je zelf mag ervaren wat de kriya’s en meditaties met je doen. Het is prachtig om dit te onderzoeken, om nieuwsgierig te zijn naar hoe het werkt. Zo leer je steeds meer over jezelf en de wereld om je heen. Ik hoop dat de kriya’s en meditaties die ik heb gekozen een bijdrage leveren aan het leven van de leden van de Kundalini Yoga Club.”

Wil jij de kriya’s en meditaties van Jasper ook doen? Probeer dan nu 2 weken gratis de Kundalini Yoga Club. Meer informatie vind je hier.

 

Over de schrijver
Marlijn / Seva Ramdesh Kaur
Door

Marlijn / Seva Ramdesh Kaur

op 27 Mar 2020

Missie geslaagd Jasper, ik heb genoten van je les met de Hart of Gold Kriya en mijn hart kon weer (verder) open... dat was ik een beetje kwijtgeraakt in deze verwarrende tijd. Ik heb hem ook weer gedeeld met mijn leerlingen. Keep up the good work. Sat Nam. Marlijn

Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.