Even voorstellen: Hai Vo (Sandesh Singh)

Even voorstellen: Hai Vo (Sandesh Singh)

Deze week start een nieuwe challenge in de Kundalini Yoga Club: de Happiness Challenge. Heel bijzonder, want deze challenge wordt geleid door 2 van mijn studenten, Sandesh en Manon.  Zij beoefenen en leven dankbaarheid al heel wat jaren met veel succes voor. Sandesh is sinds vorig jaar een vast en gewaardeerd onderdeel van team Guru Gian en ontfermd zich onder andere over de affiliates. Hai Vo, Sandesh Singh onder Kundalini yogi’s, is in Vietnam geboren en arriveerde dankzij zijn vader, die zo dapper was na de oorlog daar te vluchten, in Nederland in 1984. Dat was niet altijd even makkelijk.

“Ik heb een uitdagend leven gehad in Nederland, omdat ik me niet thuis kon vinden in zowel de Vietnamese of de Nederlandse cultuur. Ik was het beiden, maar vond moeilijk begrip hiervoor thuis en op school. Hierdoor heb ik vele persoonlijke trauma’s moeten overwinnen en mijn persoonlijke thuis moeten vinden.

Dat pad leidde hem naar de Oekraïne, waar hij zich enorm verbonden en thuis voelt. Het voelde voor hem alsof hij daar al eens had geleefd in een vorig leven. Hier leerde hij zichzelf waarderen en zijn krachten ontplooien. Dat het mooi is om een mix te zijn van Oost en West. Ook vond hij hier zijn liefde wat geleid heeft tot een prachtige dochter van Vietnamese, Oekraïense en Nederlandse afkomst. Een nog mooiere mix.

“Eén van de grootste rollen die ik in dit leven mag vervullen, is vader zijn voor Eliana. Zij is de grote motivatie geweest voor mij om een gezonder, bewuster, duurzamer en meer verbonden leven te leiden. Het is in deze relatie waar ik leer wat onvoorwaardelijke liefde is, hoe deze te geven en hoe deze te ontvangen. Ik doe mijn best om in alle facetten van mijn dochter haar leven aanwezig te zijn, haar te steunen wanneer ze erom vraagt en ook vooral te luisteren  en aanwezig te zijn.”

Naast vader is Hai een ondernemer pur sang en enorm actief op heel veel andere vlakken. Hij is Kundalini Yoga docent, Kundalini Yoga coach, team Happiness Coach, begeleidt hij IT startups, die een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en is hij een (kleine) crypto investeerder. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook een eigen bedrijf ‘Durable Approach’ waar hij cursussen ontwikkelt voor bedrijven om hun personeel te helpen ‘duurzamer’ om te gaan door het thuiswerk. Hij volgt zijn hart en doet dingen waar hij blij van wordt. Hij werkt heel hard, maar het voelt totaal niet als werk aan omdat hij zo vol overgave doet wat hij doet.

Sandesh en ik kennen elkaar sinds ongever 2013  waar we elkaar ontmoetten tijdens een mannen yoga klas in Amsterdam. We hadden nog geen echte kennismaking toen. Deze kwam veel later tijdens de eerste lichting van de Kundalini Coach Opleiding. Maar hoe kwam Kundalini Yoga eigenlijk op het pad van deze TU Delft alumnus?

“De eerste keer was een yogales bij een vriendin die mij hielp in mijn zoektocht naar persoonlijke healing. Dit was een onbewuste ervaringen. Ik wist niet eens dat het Kundalini Yoga heette. En de tweede keer stapte ik in een Kundalini Yogales op de sportschool. Daarna was ik verkocht.”

Het leven van Hai is sindsdien drastische veranderd. Hij werd zich bewust van een gelukkigere ik in zichzelf en tracht sindsdien naar deze ‘ik’ te luisteren. Door de Kundalini Yoga voelt hij zijn richting en intuïtie zoveel beter, en loopt niet meer achter de feiten aan. Zo is hij precies op het juiste moment ergens waar hij moet zijn. 

“Mijn capaciteit om meer projecten en verantwoordelijkheden te dragen is verveelvoudigd. Ik heb mijn blokkades, mijn karma (overgedragen patronen van (voor)ouders) leren inzien. Ik heb ze grotendeels overwonnen en leef sindsdien een leven waar ik meer mijn spiritueel bewustzijn kan verbinden met een aards vrij en waardevol leven. Maar het is niet altijd makkelijk om van zoveel meer bewust te zijn en zoveel meer mensen te kunnen helpen. IK heb geleerd om eerst mezelf te helpen door mijn frequente beoefening van yoga en meditatie in de ochtend. Dit heeft echt mijn leven veranderd. Ik heb geleerd om mezelf op de eerste plek te zetten. De kriya’s mix ik naar de behoefte die ik om het moment voel. Datgene wat ik vrijwel altijd doe als ik op mijn matje zit, is het reciteren van de Japji Sahib.”

Het beoefenen van Kundalini Yoga en Mediatie brengt  hem rust en zorgt ervoor dat hij veel vraagstukken ontrafelt. Zijn hoofd voelt zoveel ‘lichter’ en ‘opgeruimd’ en geeft hem een duidelijk gevoel waar hij zich op moet focussen die dag. Sandesh ervaart dat hij daadkrachtiger is dankzij zijn beoefening en dat hij een meer ‘holistisch’ begrip van alles heeft. Hij kijkt niet alleen maar naar dingen vanuit zijn eigen ego en kan ook meer dingen accepteren zoals ze zijn. Hij raadt daarom ook een ieder aan om Kundalini Yoga in ieder geval te proberen. En hij heeft ook enorm waardevol advies:

“Wees lief voor jezelf. Zie elke minuut yoga of meditatie als een beloning. Bedank jezelf dat je die tijd aan jezelf hebt gegeven. Niet denken, ‘oh het was niet genoeg’. Kundalini Yoga is voor mij net zoals een restaurant of café waar ik graag kom en nieuwe dingen uit het menu probeer. Soms vind je gerechten die je vaker wilt doen en dat doe je dan. Of je komt even langs voor een kopje thee en een gesprek met ‘bewuste mensen’. Het is nooit een slechte ervaring, als ik het vanuit plezier, genot en beloning van mezelf bekijk.”

En nu dan zijn allereerste challenge in de Kundalini Yoga Club. Iets dat hij al langer wilde doen. Want, zo vindt hij, geluk is je geboorterecht. Maar dat zijn we vaak vergeten. We leven in een maatschappij/ illusie waar consumptie de weg is naar geluk. In de relatie met zijn dochter heeft hij geleerd hoe gelukkig je kan zijn als je dankbaar bent voor de mooie momenten en verbindingen die je hebt.

“In deze challenge leren we te kijken naar het alledaagse wat ons gelukkig maakt, te realiseren dat geluk allang in ons leeft. Een emotioneel gelukkiger mens, consumeert minder om te te compenseren, en dan hebben we een kans om weer in balans met aarde te leven en overvloed te ervaren in plaats van het ‘tekort’ dat we constant verteld worden te ervaren. Deze Happiness Challenge is dan ook niet alleen voor jou. Maar ook voor degenen met wie je in verbinding bent. Als jij gelukkig kan zijn vanuit je eigen perspectief, dan zul je ook je beter kunnen verbinden met anderen. Je zult zoveel meer kunnen geven en ontvangen in de relaties die belangrijk voor je zijn.”

sandesh singh hai vo team guru gian kundalini yoga clubWil jij ook meer geluk ervaren door dankbaarheid?
Doe dan mee met de Happiness Challenge.
We starten op zondag 6 juni.
Meer informatie vind je hier. 

Direct aanmelden?
Dat kan hier. 

Met Sandesh werken door partner te worden van Guru Gian?
Kijk hier voor meer informatie.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.