De drie belangrijkste redenen hoe Yoga en Meditatie je leven groots en zinvol kan maken

De drie belangrijkste redenen hoe Yoga en Meditatie je leven groots en zinvol kan maken

De meeste van jullie weten dat yoga en ik onafscheidelijk zijn.

Wellicht weten jullie niet dat ik 10 jaar geleden weinig energie en veel last van mijn rug had, en een hele stijve wetenschapper was die veel in zijn hoofd zat maar die absoluut niet in kleermakershouding kon zitten. De enige reden waarom ik nu een gepassioneerd yogaleraar ben die volop in het leven staat is YOGA. Yoga en meditatie heeft letterlijk en figuurlijk mijn leven verandert. De transformatie die ik heb ondergaan en die ik als leraar andere mensen heb zien maken wil ik graag met jullie delen.

Daarom vertel ik jullie de drie belangrijkste redenen om NU aan Yoga te gaan doen.

1. Het helende vermogen van Yoga is ongeëvenaard bij consistent en langdurige beoefening

Weet je hoe moeilijk het is om iets van je leven te maken als je lichaam continu pijn doet en je gedachtes in je hoofd nooit ophouden? Yoga en meditatie is misschien geen wonderpil, maar langdurige consistente beoefening geeft flexibiliteit, kracht, en uithoudingsvermogen terug aan je lichaam en brengt stilte en orde in je gedachtes. Na een aantal maanden verminderden mijn rugklachten die ik al sinds mijn 12e had en na vele jaren beoefening ben ik weer volledig pijn vrij, is mijn geest weer helder en weet ik precies wat ik wil.

2. Yoga ontwaakt je Zelf – de motor achter zingeving, visie, en drive

Hij bestaat dus toch. Onze ziel, onze Zelf. Nadat je weer heler wordt, ontwaakt er iets nieuws. Hoe je het ook wilt noemen. Je ziel, je innerlijk Kompas, je innerlijk weten. Doordat yoga je weer in contact met je gevoel brengt, voel je veel duidelijker wat de reden is waarvoor je hier bent. Weten wat je met dit leven moet. Hoe geweldig is dat! Dit is ook de reden waarom de mens al duizenden jaren yoga beoefenen en vele succesvolle en invloedrijke mensen als Sting en Sri Aurobindo een vorm van Yoga en Meditatie beoefenen. Alleen hiervoor al zal je elke ochtend toch weer op je matje willen klimmen!

3. Yoga ontwikkelt je geestelijke vermogens – er is zoveel meer

Is het niet hilarisch dat zoveel mensen uren voor een Apple store staan wachten om de nieuwste Iphone te bemachtigen? Terwijl het ook maar niet in ze opkomt om hun eigen geest te upgraden. Onze geestelijke vermogens staan nog in de kinderschoenen. Yoga en meditatie vergroot niet alleen je aandacht en creativiteit, maar geeft je nieuwe integralere denkwijzes en mogelijkheden. De complexe uitdagingen van deze tijd vragen om nieuwe geestelijke vermogens met nieuwe antwoorden. Niet zo gek dat yoga en meditatie zo ontzettend populair is in creatieve steden als Amsterdam en technologische hotspots als Silicon Valley.

Waar wacht je nog op? Zoek een yoga die bij je past en een leraar die je verder kan brengen. Ik zelf beoefen Kundalini Yoga. Voor mij de meest effectieve en transformerende variant.

Sat nam!

Over de schrijver
David Vivanco
Door

David Vivanco

op 15 Jun 2015

Thanks a lot for the post.Thanks Again. Will read on...

Website
Door

Website

op 17 Jun 2015

you're truly a excellent webmaster. The web site loading velocity is amazing. It sort of feels that you're doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a fantastic job on this topic!|

Katina Hett
Door

Katina Hett

op 22 Jul 2015

Thank you for writing this article. Having read several articles on this subject, I think your ideas are quite simply the best I have seen.

ray ban wayfarer
Door

ray ban wayfarer

op 26 Sep 2015

Thanks a lot for sharing!

Clark
Door

Clark

op 21 Oct 2016

I appreciate you sharing this article post.Thanks Again. Awesome.

Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.