10 geweldige tips om je lichaam te detoxen met Kundalini Yoga

10 geweldige tips om je lichaam te detoxen met Kundalini Yoga

Ons lichaam kan overweldigd worden door de grote hoeveelheden toxiciteit die in onze omgeving aanwezig is in ons water (fluoride, medicijnen en andere chemicaliën), lucht (chem trails, uitlaatgassen en andere vervuiling), voedsel (chemicaliën, pesticiden, conserveringsmiddelen, genetisch gemodificeerd eten), geneesmiddelen en andere drugs.

 

Onze geest kan vervuild raken door lage kwaliteit media (social media, nieuwssites), oude negatieve gedachtes (opvoeding, traumatische ervaringen), gewelddadige games en de negativiteit van andere mensen.

 

Hierdoor worden onze lichaam en geest zwaar en kan je natuurlijke energie (je Spirit) niet meer stromen.

 

Gelukkig kun je jezelf detoxen. Al duizenden jaren zuivert de mensheid zich met kruiden, beweging en yoga en meditatie. Detoxen is de weg naar verlichting. Detox verlicht je van je eigen zwaarte en laat je natuurlijke lichte energie vanzelf omhoog komen.

 

Dus wil je jezelf echt helen en je energie vergroten doe dan regelmatig een detox van je lichaam en geest. Hieronder vind je 10 manieren om je lichaam en geest te detoxen.

 

  1. Doe eens een Kundalini Yoga Detox kriya. In de traditie van de Kundalini Yoga zijn er verschillende kriyas en meditaties om te detoxen. De bekendste en effectiefste is de Kundalini Yoga kriya voor Detoxification. Klik hier voor de gratis 11 daagse Kundalini Detox Challenge met de Detox Kriya.
  2. Begin de dag met een glas water met een scheutje citroen. Dit helpt afvalstoffen verdrijven en helpt de zuur-bases balans in je lichaam te herstellen. Zeker als je veel yoga doet is meer water drinken een goed idee.
  3. Drink dagelijks een zelfgemaakte groentesapje. Ik zelf begin iedere dag met een heerlijke groene sap van spinazie, brocolli en komkommer. Vul naar smaak aan met groene poeders en breng eventueel op smaak met stevia.
  4. Elimineer toxische olieen uit je dieet. Vervang de meeste plantaardige olieen, zoals pinda olie, zonnebloem olie met goede olien als kokosnoot olie en hennep olie.
  5. Drink groene thee en kruiden thee. Ja helaas, koffie laten staan en zeker als je wilt detoxen groene thee en kruiden theeën gaan drinken. Ook zwarte thee raad ik je af.
  6. Eet meer rauw fruit, kruiden en groenten. Rauw eten helpt met je detox.
  7. Minimaliseer of elimineer de inname van witte suiker. Een no-brainer maar niet altijd praktisch of makkelijk. Je kunt natuurlijk kijken naar goede suikervervangers als stevia. Ik zelf hou me aan maximaal 15 gram witte suiker op een dag. Dat betekent wel veel kijken op pakjes maar helpt wel om mijn insuline level op pijl te houden zonder neurotisch te worden.
  8. Minimaliseer of elimineer de inname van witte melen en witbrood. Witmeel zorgt voor een overspanning in je verteringssysteem. Je kunt wel spelt en volkoren melen nemen. Ook boekweit, quinoa etc. werkt prima.
  9. Eet veel groente en minder vlees, vis en kip. Vlees verteerd minder makkelijk en je kunt ook eiwitten halen uit bonen.
  10. Adem diep, wandel, glimlach, lach, wees blij en verwijder je van toxische mensen uit je omgeving. Er gaat niets boven een blije opgewekte geest en attitude in het leven. Wees niet te neurotisch als het gaat om detoxen. Zeker niet met voedsel. Ik hoorde eens een spiritueel leraar zeggen: “better a chicken in your belly, than a chicken in your mind”. Als je zo neurotisch met eten en vervuiling omgaat dat je geen plezier meer hebt dan draai je door. Maar laat dat ook geen excuus zijn om niet af en toe flink te detoxen.

 

Ben jij klaar voor een volledige detox van lichaam, geest, en ziel? Schrijf je dan nu gelijk in voor de gratis 11-daagse Kundalini Yoga Detox Challenge. Kijk hieronder nog even het filmpje ter introductie.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ken je het gratis Ebook van Guru Gian al?

Deze klassieker is al door meer dan 5000 mensen gelezen. 


In dit mooie gratis eboek krijg je alle tips die je nodig hebt om op een veilige en prettige manier Kundalini Yoga en Meditatie te doen.


En is Guru Gian eerlijk over de fouten die hij zelf maakte in het begin en legt uit hoe jij dit kunt voorkomen. 


Het belangrijkste boek om te lezen als je wilt beginnen met Kundalini Yoga of als je je verder wilt verdiepen.No opt-in form has been selected
Kundalini Yoga eboek

Wil je gelijk Kundalini Yoga met mij doen?


Probeer dan 14 dagen lang geheel vrijblijvend en gratis de Kundalini Yoga Club uit. Hier staan meer dan 200 videos (opgenomen door mij en gastdocenten) met de beste Kundalini Yoga series en meditaties online.