Yogi Teresa Brefeld vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen
yogi ervaringen
Jasper Kok
yogi ervaringen
06/03/2020
2 min
1

Yogi Teresa Brefeld vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen

06/03/2020
2 min
1

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Teresa Brefeld, ofwel Param Simran Kaur, een enthousiaste en bevlogen persoon. Ik leef ervoor om te dansen en yoga te beoefenen en aan te bieden. Daarnaast ben ik een ervaren secretaresse en ga bijna met pensioen. Ook heb ik mijn bedrijf genaamd NEMAS-TE. Deze heb ik in 2009 opgericht om dans en yoga professioneel aan te bieden.

Hoe ben je met Kundalini Yoga in aanraking gekomen?

Dit is dankzij de Groene Week van Hariang Michon.

Wat voor een rol speelt Kundalini Yoga in je leven? Hoe heeft het je leven veranderd?

Ik heb een goede reden om dankbaar en enthousiast en energiek op te staan, omdat ik de dag begin met een koude douche en daarna mijn Kundalini Yoga beoefening. Zeker in deze Corona crisisperiode heb ik mijn beoefening nog meer verdiept door ’s avonds langer te mediteren waardoor ik beter slaap en alle zorgen en angsten van de dag van me af kan laten glijden.

Voorafgaand aan Kundalini Yoga voelde ik mijn potentieel wel, maar wist ik niet wat dit was. Door Kundalini Yoga en ook Shakti Dance® voel ik mijn potentieel en ontwikkel ik, naast mijn baan, met kleine stapjes dat potentieel. Zo heb ik bijvoorbeeld de grote wens om Kundalini Yoga ook in het bedrijfsleven te introduceren. Vooral de NineMinMax® kriya’s. Deze bied ik dan via een team samen met Sat Kirtan Kaur Khalsa aan. Mijn 49 jaar kantoorervaring is daarbij van grote waarde. Daarnaast heb ik een Kundalini Yoga training om te stoppen met roken ontworpen. Ook samen met Sat Kirtan. Er zit genoeg in het vat dus.

Ik moet wel zeggen dat de recente beschuldigingen aan het adres van Yogi Bhajan van sexueel misbruik mij veel verdriet doen. Voor de slachtoffers, maar ook voor Yogi Bhajan en zijn familie. En daarbij ook voor die enorme grote Kundalini Yoga sangat, die hier geen nog raad mee weet. Verstandelijk weet ik dat ik zelf verder moet, zonder de symbolische yoga vader die Yogi Bhajan vertegenwoordigde, de mannelijke energie. In het Waterman tijdperk ben ik mijn eigen autoriteit. Binnenin mij verenigen het mannelijk en vrouwelijke zich in evenwichtig universeel licht.

Welke kriya en/of meditatie doe je graag?

Er zijn er een paar. De Kirtan kriya, Har Aerobic Kriya, Nabhi Kriya, Meditation for a Calm Heart. Alle Celestial Communications (die ik ook zelf ontwerp).

Heb je een tip voor mensen die willen beginnen of al langer bezig zijn?

Moeilijk zo in zijn algemeenheid. Dat is voor iedereen zo individuel. Als ik iemand persoonlijk spreek kan ik wel makkelijk een tip geven.

Hoe ken je Guru Gian?

Van o.a. zijn workshop in Enschede van een aantal jaren geleden. Ik lees met interesse zijn nieuwsbrieven en vind hem visionair, omdat hij al een tijd geleden vermeld heeft dat hij sommige oefeningen doet die niet van Yoga Bhajan komen en daar ook duidelijk in is. Dat geeft evenwicht en soms verdieping doordat hij de verschillende kanten belicht.

Op welke manier zet jij de kennis die je hebt opgedaan nu in om anderen te helpen?

Ik pretendeer niet anderen te (kunnen) helpen. Ik kan anderen ondersteunen door het lesgeven in Kundalini Yoga aan jong en oud. De Shakti Dance® opleiding heeft daar ook sterk aan bijgedragen, omdat deze gegeven wordt door Sara Avtar Olivier die ook een goede Kundalini Yoga trainer is. Kundalini Yoga verdiept mijn levenservaring en vandaaruit ben ik kanaal voor de bron, en kan ik delen met anderen.

Meer lezen over Teresa en haar dans en yoga? Kijk dan hier.

Reacties
Categorieën