Yogi Suzanne Bontje vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen
yogi ervaringen
Jasper Kok
yogi ervaringen
04/29/2020
2 min
2

Yogi Suzanne Bontje vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen

04/29/2020
2 min
2

suzanne bontje kundalini yoga ervaringenWie ben je? Wat doe je?

Mijn naam is Suzanne Bontje. Ik ben coach/trainer/facilitator van (groepen)  mensen in het bedrijfsleven op het gebied van Leiderschap – en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik zelf de Kundalini Yoga docentenopleiding gevolgd in 2014 bij Hariang Kaur in Enschede en geef ik Kundalini Yoga tijdens de programma’s die ik aanbied.

Hoe ben je met Kundalini Yoga in aanraking gekomen?

Ik werk regelmatig met mijn collega Daniel. Ik had hem een tijdje niet gezien, maar toen ik hem weer zag, was ik zo onder de indruk van zijn “présence/aanwezigheid” dat ik hem direct vroeg: wat is er met jou gebeurd? Hij heeft me direct geïnspireerd om het pad van de Kundalini Yoga te volgen en sindsdien doe ik vanaf 2014 ’s ochtends mijn sadhana practise.

Wat voor een rol speelt Kundalini Yoga in je leven? Hoe heeft het je leven veranderd?

Kundalini Yoga betekent voor mij veel; ik start mijn dag ermee. Het maakt me bewust van de vele delen van mijn lichaam en ook het zingen van de mantra’s brengt me veel liefde. Het idee dat ik al 1, 5 uur liefde en aandacht geef aan mezelf voordat ik mijn man, kinderen en anderen tegemoet treed, geeft me een rijk gevoel. Hetgeen het voor mij heeft veranderd, is meer voelen van mezelf (op dagelijkse basis) en echt bewustzijn wat er in me leeft. Waar mijn energie wel of niet naar uit gaat en op basis daarvan beslissingen kunnen nemen in mijn leven.

Hoe ken je Guru Gian?

Via Daniel, mijn collega. Ik had veel last van mijn onderrug en toen kreeg ik via Daniel de link van de website. Door de rugpijn ben ik 40 dagen de kriya Basic Spinal Flex gaan doen. Mijn rug werd losser en in combinatie met de begeleiding van een fysiotherapeut ben ik er nu zo goed als van af. Heel blij en heel fijn. Het ontroerd me diep dat ik hierdoor mij zelf kan helen. Ik was namelijk al twee jaar aan het kwakkelen met die rug….Ik had de pijn gekregen van een harde val op mijn stuitje (waardoor ik 5 maanden echt geen yoga oefeningen kon doen van de pijn). Door deze kriya ben ik ook lid geworden van de Kundalini Yoga Club :).

Welke kriya en/of meditatie doe je graag en waarom?

Ik hou van de ‘Abdominal Strength Kriya’. Dit zijn vier oefeningen die mij ontzettend helpen om bewust te zijn van mijn derde chakra en kracht op te bouwen in mijn buikgebied. Deze kriya helpt me weer met daadkracht. maar maakt ook de dingen heel eenvoudig voor me.

Heb je een tip voor mensen die willen beginnen of al langer bezig zijn?

Gewoon DOEN! en niet streng zijn voor jezelf zodat de ochtend Sadhana groeit van discipline naar toewijding om er voor jeZELF te ZIJN.

Is er nog iets dat je graag kwijt wilt?

Ik ben heel blij met mijn lidmaatschap van de Kundalini Yoga Club, omdat ik me heerlijk laat leiden door de kriya’s van Guru Gian in de ochtend:-) Ga zo door, want de oeroude wetenschap van de Kundalini kan op deze manier zo mooi stromen voor allen die daar klaar voor zijn!!!

 

Wil jij ook jouw ervaringen delen? Stuur dan een berichtje naar lisette@gurugian.nl 

Reacties
Categorieën