Yogi Saskia Derks vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen
inspiratie
Jasper Kok
inspiratie
06/17/2020
2 min
1

Yogi Saskia Derks vertelt over haar Kundalini Yoga ervaringen

06/17/2020
2 min
1

Wie ben je en wat doe je? 

Mijn naam is Saskia Derks. Ik werk in een hardloopspeciaalzaak in Borne. Daar adviseer ik mensen over alles wat te maken heeft met hardlopen en triathlon. Daarnaast ben ik bezig om mijn eigen praktijk op te zetten waar ik mensen wil begeleiden door middel van EFT (Emotional Freedom Technique), Running therapie en Kundalini Yoga Coaching. Ook ben ik in het bezit van 2 ElliptiGo’s (een combi apparaat crosstrainer, hardlopen en fietsen) waarmee je heerlijk in de natuur kan bewegen, hiermee laat ik mensen ervaren wat dat met je doet.

Hoe ben je met Kundalini Yoga in aanraking gekomen?

Heel lang geleden ben ik begonnen met hatha yoga en yoga swing. In 2016 heb ik via een bewustzijnsdag bij Tanja Kienhuis mogen ervaren wat Kundalini Yoga is. Hierbij was Jasper (Guru Gian) aanwezig. Ik heb met hem gesproken en zijn folder meegenomen. Later dat jaar ben ik samen met Tanja begonnen aan de Level 1 Kundalini Yoga Coaching.

Wat voor een rol speelt Kundalini Yoga in je leven? Hoe heeft het je leven veranderd?

Tijdens de opleiding van Jasper ben ik mijzelf erg tegengekomen. Na alles wat ik gedaan heb aan therapie, vanwege trauma’s in het verleden, kwam er toch nog heel wat los. De opleiding heb ik als prettig, confronterend, soms frustrerend maar bovenal als heel fijn en welkom ervaren.  Sindsdien sta ik (bijna) elke ochtend om 6.00 uur onder de koude douche om vervolgens mijn sadhana te doen. Dit bestaat vaak uit een kriya en meditatie. Het heeft mijn leven zodanig verandert dat ik nu mijzelf veel meer liefde geef en nog steeds in een hele mooie transformatie zit. Ik sta dan ook te popelen om deze vorm van yoga door te geven aan anderen. Daar waar ik de opleiding eerst alleen voor mijzelf heb gedaan, zie ik nu in dat ik dit niet voor mijzelf kan houden en dit moet gaan doorgeven.

Welke kriya en/of meditatie doe je graag en waarom?

Op dit moment is dat de Kriya Navel Adjustment and Eliminiation, omdat deze best pittig is en ik wel van een uitdaging hou, maar vooral het effect daarna. Ook de Meditation for a Calm Heart doe ik graag om dicht bij mijzelf te blijven.

Heb je een tip voor mensen die willen beginnen of al langer bezig zijn?

Wil je graag beginnen dan zeg ik; DOEN. Dit is echt zo waardevol voor jezelf, echt een kadootje. En beoefen je al Kundalini Yoga dan zou ik zeggen; blijf jezelf uitdagen. Kundalini Yoga heeft mij veel gebracht. Ik ben de persoon die ik nu ben daardoor en kan liefdevol in mijn eigen kracht staan.

Wil je nog iets anders kwijt, wat hier niet staat?

Ik ben heel dankbaar dat ik lid ben van de Kundalini Yoga Club. Waar ik eerder alleen op mijn mat zat te bedenken welke kriya ik zou doen. Is het nu mijn mobiel of computer erbij pakken. Snelkoppeling naar de site en beginnen maar. En hoe makkelijk is het als je de kriya van de week doet. Niet meer zoeken….

Wil je net als Saskia Kundalini Yoga doen via de Kundalini Yoga Club? Probeer het dan nu 2 weken gratis.

P.S. Op 28 juni begint ook de Detox Challenge. Een mooie manier om kennis te maken van de kracht van Kundalini Yoga door 11 dagen de Detox Kriya te doen samen met honderden anderen in de Kundalini Yoga Club. Je aanmelden kan hier.

Reacties
Categorieën