Weet jij nog waarom?
inspiratie
Jasper Kok
inspiratie
05/30/2019
1 min
1

Weet jij nog waarom?

05/30/2019
1 min
1

Weet jij nog waarom jij voor het eerst aan yoga bent gaan doen? Dat is één van mijn favoriete vragen om te stellen als ik een workshop geef. En dan hoor ik de mooiste verhalen. Maar ook de trieste. Van verloren partners en liefdes, burn-outs en blessures, tot aan de bijzonderste toevalligheden. Zoals een goede vriend van mij, die toevallig bij zijn eerste Hatha yogales tijdens de ontspanning in slaap was gevallen. En een vriendin hem aanraadde om Kundalini Yoga te doen, want daar word je lekker wakker van. En hij aan mij vroeg: “Goh, jij met al je rugproblemen, wil jij niet mee naar die les?” En ik zo bij Kundalini Yoga terecht kwam en waar ik nooit meer wegging.

De voordelen van yoga zoals ervaren onder yogi’s

Nu ben ik voor een groot project wat meer achtergrondonderzoek aan het doen over yoga en meditatie. Wist je bijvoorbeeld dat 1,6 miljoen Nederlanders aan yoga doen? Waarvan 46% dit thuis beoefent? Wellicht ben jij er ook een van? Als jij niet meer zo goed weet waarom je aan yoga doet, dan is het leuk om de volgende onderzoeksresultaten eens te bekijken uit een onderzoek onder 2605 yogi’s wereldwijd. Wat denk jij dat mensen als de belangrijkste voordelen van yoga zien? Het antwoord is…

Trom geroffel….

Op nummer 1 & 2 staan fysiek sterker en flexibeler worden. Op 3 & 4 staan stressmanagement en gelijkmoedig met de ups en down omgaan. En op nummer 5 & 6 staan liefde, compassie en spirituele waardes. De volledige uitslag van de studie kun je in de grafiek zien. De hele studie kun je hier bekijken.

weet jij nog waarom je aan yoga bent begonnen? fysieke voordelen of spirituele voordelen?

Opvallend detail is dat connectie met God en spiritueel ontwaken op de laatste 2 plaatsen staan.  En dat is eigenlijk ook niet zo gek. Ik begon ook voor fysieke redenen met yoga. Daarna voelde ik mijn mind sterker worden. Pas de laatste jaren voel ik die connectie met God, de Bron, universeel bewustzijn of hoe je het ook wil noemen. Laten we zeggen dat dit het toetje is van heel lang yoga beoefenen.

Als je deze lijst ziet dan is het toch niet zo gek dat langzaam aan iedereen aan yoga gaat doen. En hoe eerder je begint des te beter. Als je wilt leren op een goede manier Kundalini Yoga te beoefenen, zodat je ook die mooie voordelen behaalt download dan gratis mijn e-Book.  Of begin nu direct met mij yoga te doen in de Kundalini Yoga Club.

Reacties
Categorieën